Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ευρωπαϊκή Ένωση…τζιχαντιστών και η σιωπηλή Αθήνα! “Φουλ” Τουρκία “παίζουν” οι Βρυξέλλες

Ευρωπαϊκή Ένωση...τζιχαντιστών και η σιωπηλή Αθήνα!

Ευρωπαϊκή Ένωση … “τζιχαντιστών”! Τα όσα έγιναν στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα για το γόητρο και κυρίως για το …όνειρο που η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων είχαν για την “ενωμένη Ευρώπη”. Η μεταμόρφωσή της σ΄ένα τερατούργημα είναι γεγονός προβληματίζοντας ακόμη ίσως κι όσους στην Αθήνα, πριν από λίγους μήνες διαδήλωναν με το σύνθημα “μένουμε Ευρώπη”.

Ο πανικός ,η προχειρότητα και η επιπολαιότητα (;) των ισχυρών της ΕΕ, στο θέμα του προσφυγικού ζητήματος απλά τρομάζει! Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ είναι προφανές ότι λειτουργεί με βάση όχι το ευρωπαϊκό συμφέρον αλλά το προσωπικό της πολιτικό στοίχημα να παραμείνει ισχυρή στην γερμανική πολιτική σκηνή. Η δημοτικότητά της πέφτει διαρκώς λόγω του προσφυγικού και …είδε την Τουρκία του Ερντογάν σαν …σωσίβιο. Το οποίο χρησιμοποίησε και στις περασμένες εκλογές όταν όλοι οι Τούρκοι που έχουν δικαίωμα ψήφου στην Γερμανία την στήριξαν με “γραμμή” από ΄Αγκυρα. Η ίδια ανταπέδωσε τη στήριξη με επίσκεψη στον σουλτάνο Ερντογάν λίγες ημέρες πριν από τις δικές του εκλογές.

Και τώρα; Τώρα πληρώνει…όσα,όσα -όχι από το γερμανικό ταμείο βέβαια- για να κρατάει  η Τουρκία λίγο παραπάνω τους προσφυγες!

Ερωτήματα πολλά και μεγάλα υπάρχουν για τον απίθανο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ! Ο πρόεδρος της ΕΕ δείχνει να λειτουργεί κάποιες φορές αυτόνομα ή έχοντας κάποιες πλάτες. Οι δηλώσεις του ήταν τόσο φιλοτουρκικές που κάποιοι στις Βρυξέλλες θα πρέπει να ανατρίχιασαν! Ανακοίνωσε ότι θα θα υπάρχουν δυο ετήσιες Σύνοδοι Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, ώστε να «εξερευνηθούν οι πελώριες δυνατότητες των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας» μέσω της επιτάχυνσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Γι΄ αυτό , στις 14 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη Διακυβερνητική Διάσκεψη των κρατών μελών της ΕΕ ώστε να ανοίξει το πρώτο από τα 5 παγωμένα κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας, δηλαδή  το κεφάλαιο Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, το οποίο είχε παγώσει στο παρελθόν και η Γαλλία.
Ο κ.Γιούνκερ μας πληροφόρησε επίσης ότι  «το Κυπριακό θα λυθεί στους επόμενους μήνες” και άρα  πρέπει να ανοίξουν τα κεφάλαια για την Τουρκία και να ξεπεραστούν οι διαφορές απόψεων». Κάποιος επιτέλους να τον μαζέψει.

Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε μπει στη γωνία. Το χειρότερο όμως είναι ότι το έχουμε κάνει με δική μας πρωτοβουλία. Θα πρεπει καποιος να μας πει καθαρά αν το τρίτο μνημόνιο που υπαγράψαμε μας επιβαλλει σιωπή και για θέματα που τινάζουν στον αέρα την όποια εθνική στρατηγική είχε η Ελλάδα για τα θέματα που συνηθίσαμε τόσα χρόνια να τα λέμε εθνικά. Αν αυτό συμβαίνει καλό είναι να ενημερωθούν οι πολίτες από την ελληνική κυβέρνηση. Διαφορετικά θα πρέπει σύντομα η Αθήνα να κινητοποιηθεί διπλωματικά,γιατί τα πιο δύσκολα και άσχημα έρχονται.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης