Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Αν οι ΗΠΑ φύγουν η Ευρώπη δεν θα ΄χει Άμυνα”! Η αλήθεια που είπε ο Ολάντ στην Μπρατισλάβα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είπε μια μεγάλη αλήθεια,κατά την άφιξή του στην Σύνοδο Κορυφής της Μπρατισλάβας. “Αν οι ΗΠΑ απομακρυνθούν από την Ευρώπη δεν έχουμε τη δυνατότητα να εγγυηθούμε την προστασία της”.

Καμία έκπληξη… Η Ευρώπη δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά με το θέμα Άμυνα.Τώρα που λέει -ξαναλέει για την ακρίβεια- ότι “ήρθε η ώρα” ,οι εξελίξεις την έχουν ξεπεράσει προ πολλού.Δεν υπάρχει χρόνος να οργανώσει την “αυτονομία” της άμυνάς της.Και βέβαια δεν υπάρχει και χρήμα πουθενά εκτός από τη Γερμανία.

Ο Ολάντ είπε ότι η χώρα του προσπαθεί μόνη για την ευρωπαϊκή άμυνα.Κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί,γιατί εκτός των άλλων είναι και αναποτελεσματικό.

Μετά από το Brexit η αλήθεια είναι ότι η Γαλλία πρέπει να αισθάνεται μοναξιά στον τομέα της Άμυνας.

Ο Ολάντ στις δηλώσεις του  επέμεινε στο γεγονός ότι η Ευρώπη “πρέπει να είναι σε θέση μόνη της να εγγυάται την προστασία της”. Και πρόσθεσε την μεγάλη και δυσάρεστη αλήθεια: “Όλοι ας το ξέρουν καλά: αν οι ΗΠΑ επιλέξουν να απομακρυνθούν, η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να εγγυάται μόνη της την προστασία της”.

“Η ευρωπαϊκή άμυνα, είναι η πρόκληση για την Ευρώπη: Μπορούμε να διασφαλίσουμε την προστασία μας κυρίως από την τρομοκρατία και μπορούμε να φροντίσουμε ώστε οι στρατιωτικές μας ικανότητες να είναι ισχυρότερες για την προστασία μας;”  κατέληξε ο Ολάντ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης