Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
12/10/2017 | 17:50
Militaire News

Ερώτηση Δαβάκη για την αξιοποίηση παλαιών οπλικών συστημάτων

Ερώτηση Δαβάκη για την αξιοποίηση παλαιών οπλικών συστημάτων

Το θέμα του ύψους των εσόδων από την αξιοποίηση μη επιχειρησιακά αναγκαίου στρατιωτικού εξοπλισμού έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό, κ. Πάνο Καμμένο. Μετά την κατάθεση της Ερώτησης, ο κ. Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ως γνωστόν, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε πώληση, ανταλλαγή ή μίσθωση μη επιχειρησιακά αναγκαίου στρατιωτικού εξοπλισμού. Τα έσοδα από αυτήν τη διαδικασία διατίθενται υποχρεωτικώς για την κάλυψη εξοπλιστικών αναγκών του εκάστοτε Γενικού Επιτελείου από το οποίο προέρχεται το αξιοποιούμενο υλικό.

Με δεδομένη, λοιπόν, την προοπτική της αξιοποίησης του μη επιχειρησιακά αναγκαίου υλικού για την κάλυψη τρεχόντων εξοπλιστικών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακύπτουν ερωτήματα σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες ο κ. υπουργός έχει μέχρι σήμερα προβεί ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αξιοποίησης πλεονασματικού υλικού και το ύψος των εσόδων που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης