Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
15/06/2016 | 14:59
Militaire News

Ερώτηση για την τύχη των ΕΑΣ από βουλευτές που νομίζουν ότι έχουμε πάθει αμνησία!

Ερώτηση για την τύχη των ΕΑΣ από βουλευτές που νομίζουν ότι έχουμε πάθει αμνησία!
φωτ. αρχείου

Διαβάζοντας την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τα ΕΑΣ οι Εύη Χριστοφιλοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος κι έχοντας ακόμη τη μνήμη μας σε καλό επίπεδο δεν μπορούμε να μην υπενθυμίσουμε ορισμένα πράγματα:

•Επί συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου η τύχη των ΕΑΣ, “παίχτηκε” σε μια …ζαριά! Σε σύσκεψη στη Συγγρού το δίλλημμα ήταν αν θα έκλειναν την ΕΡΤ ή τα ΕΑΣ! Σώθηκαν τα δεύτερα απ΄ όσο ξέρουμε,με παρέμβαση Μπαλτάκου και Φαήλου Κρανιδιώτη! Και οι δύο είναι εκτός ΝΔ.

•Αναφερόμενοι στο σήμερα οι δύο βουλευτές κάνουν λόγο για “αναίτιες απολύσεις”. Επειδή διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ είναι ο Ναύαρχος και Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης,το ήθος,την εντιμότητα και τον επαγγελματισμό ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει,γιατί δεν του κάνουν ένα τηλέφωνο να ενημερωθούν;

Για να μην είμαστε άδικοι προφανώς έτσι όπως χειρίζεται το θέμα η σημερινή κυβέρνηση τα ΕΑΣ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ! Αλλά όχι ότι οι προηγούμενοι είχαν κάνει κάτι σοβαρό για να αποφευχθεί το λουκέτο…

Η ερώτηση που κατέθεσαν:

 <<Κατά την διετία 2013-2014 καταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες για την διάσωση και εξυγίανση της εταιρίας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Εκπονήθηκε σχέδιο αναδιάρθρωσης, που έγινε δεκτό από τους θεσμούς, συμφωνήθηκε με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 από την Ε.Ε. Παράλληλα, μέχρι και το 2014 διασώθηκαν οι θέσεις εργασίας της Εταιρίας. Μπήκαν, έτσι, στέρεες βάσεις για την πορεία της εταιρίας στο μέλλον. 

Από το 2015 οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ως αντιπολίτευση λοιδορούσαν τις επιτυχείς προσπάθειες που έγιναν και κατασυκοφαντούσαν την τότε Κυβέρνηση για δήθεν κρυφό σχέδιο απολύσεων, ανακόπτουν με κάθε μέσο την αναπτυξιακή προοπτική της εταιρίας. Αφού με πομπώδη, ψευτο-αγωνιστικό, τρόπο η νέα Κυβέρνηση κατήγγειλε το σχέδιο αναδιάρθρωσης και ανακοίνωσε ότι δεν θα το υλοποιήσει, έπραξε το απόλυτο «τίποτα»! Άφησε την εταιρία χωρίς στρατηγικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό να παραπαίει. Προχώρησε σε αναιτιολόγητες απολύσεις. Σταμάτησε τη λειτουργία του Συγκροτήματος Εργοστασίων Ελευσίνας. Οδηγεί την εταιρία σε περαιτέρω συρρίκνωση, που θα έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργεί με δύο μόνο εργοστάσια και πολύ λιγότερο προσωπικό. Έφτασε δε, στο απόλυτο ναδίρ με την οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών δύο μηνών στους εργαζομένους. Στην κραυγή αγωνίας και απόγνωσης των εργαζομένων, που θέτουν το ζήτημα με επιστολές προς την διοίκηση της εταιρίας, και απειλούν δικαιολογημένα με παραλυτική για την εταιρία επίσχεση εργασίας, η Κυβέρνηση απλώς κωφεύει.

 

Επειδή έχουμε εθνικό καθήκον να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε η αμυντική βιομηχανία της χώρας να καταστεί βιώσιμη, σύγχρονη και ανταγωνιστική κατέχοντας ισότιμη θέση στην Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία.

Επειδή η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση αξιοπρέπειας των εργαζομένων και προόδου της εταιρίας. 

 

Ερωτάστε:
1. Ποια είναι η οικονομική κατάσταση της εταιρείας κατά το τρέχον οικονομικό έτος; Σε ποιο ύψος ανέρχεται το τρέχον ταμειακό έλλειμμα και με ποιον τρόπο θα καλυφθεί;

2. Ποιος ο στρατηγικός, επιχειρησιακός και οικονομικός σχεδιασμός για την εταιρία για την 4ετία 2016 – 2020, ώστε αυτή να αποκτήσει βιώσιμα χαρακτηριστικά; Με ποια διαδικασία και από ποια όργανα εγκρίθηκε ή θα εγκριθεί το παραπάνω σχέδιο;

3. Πότε θα καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζομένους;

4. Θα επανεξεταστούν οι αναιτιολόγητες απολύσεις στις οποίες προέβη η εταιρία και αν ναι, πότε;>>

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης