Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ερντογάν σε πανικό από τις “ρουκέτες” Ζαράμπ από τις ΗΠΑ!

Ερντογάν σε πανικό από τις

Η Τουρκία δεν παραβίασε τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και «έπραξε το σωστό» ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της υπόθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, υποστήριξε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Χθες Τετάρτη ο Τουρκοϊρανός έμπορος χρυσού Ρεζά Ζαράμπ περιέγραψε σε αμερικανικό δικαστήριο πώς διηύθυνε ένα διεθνές κύκλωμα ξεπλύματος χρημάτων που είχε στόχο να βοηθήσει το Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις και να δαπανήσει στο εξωτερικό τα έσοδά του από το πετρέλαιο και το αέριο. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει επιφέρει περαιτέρω ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον.

Επίθεση και κατά Κιλιτσντάρογλου

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης θα «πληρώσει το τίμημα» επειδή κατηγόρησε ορισμένους οικείους του προέδρου ότι μεταβίβασαν εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό μιας εταιρείας offshore.

«Θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτή την πρωτοβουλία», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Την Τρίτη ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Λαού (CHP), είχε υποστηρίξει πως έχει στην κατοχή του τραπεζικά παραστατικά που αποδεικνύουν ότι οικείοι του Ερντογάν, μεταξύ των οποίων ένας από τους γιους του, έχουν μεταβιβάσει εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό μιας εταιρείας στο νησί Μαν.

Χθες Τετάρτη ο Ερντογάν απέρριψε στο σύνολό τους τις κατηγορίες αυτές και ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Κιλιτσντάρογλου.

Ενδεικτικό του εκνευρισμού του Ερντογάν ήταν ότι χαρακτήρισε σήμερα το CHP «κύριο κόμμα της προδοσίας».

Το περιβάλλον του Ερντογάν υποστήριξε πως τα έγγραφα που αναφέρθηκαν από τον Κιλιτσντάρογλου είναι πλαστά, όμως ο αρχηγός του CHP απάντησε πως πρόκειται για αυθεντικά παραστατικά που του δόθηκαν από «γραφειοκράτες που αγαπούν τη χώρα τους».

Ο Κιλιτσντάρογλου, ένας 70άρης πολιτικός χωρίς μεγάλο χάρισμα, έχει επιβληθεί ως ο υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλος του Ερντογάν, κυρίως οργανώνοντας την άνοιξη μια μεγάλη «πορεία για τη δικαιοσύνη», η οποία είχε ολοκληρωθεί με μια συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης