Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
26/09/2017 | 16:33
Militaire News

Ερντογάν προκαλεί Γερμανία: “Δεν θα ΄χετε κυβέρνηση ούτε σε δύο μήνες”

Ερντογάν προκαλεί Γερμανία:

Εν μέσω έντασης μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε  ότι η Γερμανία δεν θα καταφέρει  να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

Παρά τις προειδοποιήσεις του Βερολίνου «να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις», ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία να μην ψηφίσουν τα κόμματα που αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως εχθρό.

“Θα δείτε ότι δεν θα είναι σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση. Θα τους πάρει τουλάχιστον δύο μήνες “, δήλωσε ο Ερντογάν σήμερα.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης στην Ολλανδία, όπου δύο Τούρκοι υπουργοί παρεμποδίστηκαν να κάνουν πολιτικές συγκεντρώσεις για το συνταγματικό δημοψήφισμα

“Οι Ολλανδοί μας επιτέθηκαν και δεν κατάφεραν ακόμα να σχηματίσουν κυβέρνηση”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Οι σχέσεις του Βερολίνου με την Άγκυρα έχουν επιδεινωθεί μετά  από το αποτυχημένο πραξικόπημα πέρυσι. Η Γερμανία και οι εταίροι της στην Ευρωπαϊκή Ένωση λένε ότι η καταστολή του καθεστώτος Ερντογάν υποσκάπτει τη δημοκρατία.

Η Μέρκελ δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η Γερμανία έχει εξαγριωθεί από τις συλλήψεις δώδεκα γερμανών στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του  δημοσιογράφου Deniz Yücel, ο οποίος κρατείται για περισσότερες από 200 ημέρες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης