Υποστηριξε το militaire
ΠΑ
10/10/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Επιχείρηση Super Puma της ΠΑ μία ανάσα από τα τουρκικά παράλια όπου όλοι “κοιμόντουσαν”

Επιχείρηση Super Puma της ΠΑ μία ανάσα από τα τουρκικά παράλια όπου όλοι

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μία ανάσα από τα τουρκικά παράλια από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιχείρηση-φροντιστήριο στην Τουρκία για το πως γίνονται με βάση τη νομιμότητα τέτοιες επιχειρήσεις. Επιχείρηση-σεμινάριο για το πως γίνονται γρήγορα αυτές οι δουλειές κι όχι “γιαβάς-γιαβάς” όπως έδειξαν οι Τούρκοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού χρειάστηκε μία ώρα για να “ξυπνήσει” και να κινητοποιηθεί. Τόσο έμεινε και το ελληνικό Super Puma δύο μίλια από τα τουρκικά παράλια!

Πως έχει η υπόθεση:

Σκάφος με Πορτογάλους του Frobtex, εξέπεμψε σήμα κινδύνου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου-Κατελόριζου,λόγω εισροής υδάτων. Οι ελληνικές αρχές “έπιασαν” αμέσως το σήμα και κινητοποίησαν τον μηχανισμό έρευνας-διάσωσης αστραπιαία. Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ, απογειώθηκε σε λίγα λεπτά από τη Ρόδο . Ταυτόχρονα οι ελληνικές αρχές γνωρίζοντας ότι το ελικόπτερο θα πετάξει κι εντός τουρκικού εναέριου χώρου ενημέρωσαν τις τουρκικές αρχές, δείχνοντάς τους και τον τρόπο που γίνονται με βάση το διεθνές δίκαιο η έρευνα και η διάσωση. Κάτι που ποτέ δεν τηρεί η Τουρκία.

Το ελληνικό Super Puma έφθασε γρήγορα πάνω από το σκάφος με τους Πορτογάλους οι οποίοι προσπαθούσαν να κλείσουν το ρήγμα στο σκάφος τους. Οι Τούρκοι δεν έκαναν καμία απολύτως κίνηση! Ελικόπτερο δεν απογειώθηκε και μόνο μία ώρα μετά σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμφανίστηκε στην περιοχή! Οι Πορτογάλοι είχαν διορθώσει πρόχειρα το πρόβλημα και προτίμησαν να πλεύσουν μόνοι προς το Καστελόριζο,παρά να κατευθυνθούν στα τουρκικά παράλια. Δεν είναι παράξενο,μετά από την αργοπορία των Τούρκων.

Το ελληνικό Super Puma, παρέμεινε στην περιοχή μέχρι οι Πορτογάλοι να τους διαβεβαιώσουν ότι μπορούν να πλεύσουν προς το Κατελόριζο.

Ήταν ένα καλό μάθημα για τους Τούρκους…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης