Υποστηριξε το militaire
Breaking News Απόστρατοι Πρώτη Γραμμή
07/06/2017 | 19:14 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Επιχείρηση “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” για απόστρατους που έχουν ανάγκη! Ποιοι την αναλαμβάνουν

Επιχείρηση

Οι απόστρατοι που δημιούργησαν και συμμετέχουν στην ΑΝΕΑΕΔ αποφάσισαν να μην παραμείνουν στις ανακοινώσεις και στις διαπιστώσεις για τα προβλήματα συναδέλφων τους. Αποφάσισαν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα για την ουσιαστική και χειροπιαστή βοήθεια οικογενειών αποστράτων που έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας. Το πρόγραμμα ονομάστηκς ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και στην απόφαση του ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει.

ΘΕΜΑ: Πρόγραμμα «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» 

ΣΧΕΤ.: α. Εισήγηση Ιωάννη Βιδάκη από 27-04-2017

             β. Απόφαση ΔΣ/ΑΝΕΑΕΔ υπ. αρ. 31α  από 4 Μαΐου 2015

Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας (ΔΡΑΣΗ 1)

Το ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ αφού έλαβε υπόψη:

α. Τα αποτελέσματα μελετών και εκτιμήσεων, (ενδεικτικά στα τέλη του 2013, το 80% των Ελλήνων στρατιωτικών δήλωσε ότι η οικογενειακή τους ζωή ανατράπηκε δραματικά προς το χειρότερο).

β. Ότι η κρίση εξακολουθεί να υφίσταται και πλήττει όλο και περισσότερα στρώματα, ιδιαίτερα των οικογενειών των στελεχών των ΕΔ, για ευνόητους λόγους.

γ. Ότι υπάρχει «κενό» όσον αφορά στην επιτυχημένη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας κρίσης για τις οικογένειες των στελεχών των ΕΔ .

δ. Διαχρονικά και με τις πιο συντηρητικές προβλέψεις, φέρεται να αυξάνονται τα προβλήματα και ολοένα και περισσότερες οικογένειες στελεχών των ΕΔ  να «μεταπίπτουν» ουσιαστικά (τυπικά ή άτυπα), σε «ευπαθείς ομάδες».

ε. Την αδυναμία  των «συμβατικών» ενώσεων αποστράτων (ΝΠΔΔ) να ανταποκριθούν ουσιαστικά στα νέα προβλήματα, αρνούμενες τη σύγχρονη πραγματικότητα τις εξελίξεις και την ισότιμη συνεργασία, ομφαλοσκοπώντας και βλέποντας παντού εχθρούς, παραβλέποντας τα βασικά χαρακτηριστικά της όλης κατάστασης.     

2. Αποφάσισε στο ευρύτερο πλαίσιο της «Κοινωνικής Φροντίδας», την υιοθέτηση προγράμματος με την ονομασία «Πρόγραμμα ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ») και τη σύσταση Ομάδας Εργασίας, (Δράση 1), η οποία θα υποτυπώνει, διερευνά, επεξεργάζεται, υποβάλλει προτάσεις, υλοποιεί και αξιολογεί δράσεις του εν λόγω προγράμματος.

Σκοπός είναι η προαγωγή της κοινωνικής ωφέλειας και της κοινωνικής προσφοράς, η επιδίωξη συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων.

3. Η Ομάδα Εργασίας συγκροτείται αρχικά ως εξής:

   α. Βιδάκης Ιωάννης (Πρόεδρος, email: [email protected]  τηλ. 6977215924)

   β. Παναγιώτου Γεώργιος (Αντιπρόεδρος, email: [email protected] τηλ. 6932135562)

   γ. Γεωργαντάς Δημήτριος (Μέλος , email: [email protected]  τηλ. 6943480175)

Ανάλογα με τις δράσεις, το αντικείμενο και το φορτίο, άλλα μέλη της ΑΝΕΑΕΔ ή/και τρίτοι, δύναται να συνδράμουν το έργο της εν λόγω Ομάδας Εργασίας.

4. Το έργο της Ομάδα Εργασίας (Δράσεις) εστιάζεται κατ΄ αρχήν στα εξής:

α. Διερεύνηση του όλου ζητήματος και των επί μέρους  συνιστωσών του,

β. Υποτύπωση–καταγραφή περιπτώσεων και ομάδων που χρήζουν συνδρομής – βοηθείας.

γ. Εξέταση τρόπων παροχής συνδρομής – βοηθείας.

δ. Διαμόρφωση προτάσεων για υποστήριξη των ενδιαφερομένων, πληροφόρηση ωφελουμένων, συμβουλευτική, πρόληψη αποκλεισμών και χειροτέρευσης καταστάσεων, μείωση δυσλειτουργιών,  διαμόρφωση τομέα πρόνοιας για τους απόστρατους, υλοποίηση ενός συνεκτικού πλαισίου δράσεων με άξονες: ενημέρωση, επιμόρφωση, συμβουλευτική, παροχές σε είδος, άτομα με αναπηρίες, χρόνια ασθενείς και υπέργηροι.

ε. Αξιοποίηση των πόρων σε Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ, στην κατεύθυνση των ανωτέρω και της παροχής αγαθών και υπηρεσιών,

στ. Ενεργοποίηση και κινητοποίηση και άλλων φορέων με στόχο την εξυπηρέτηση των εν αποστρατεία συναδέλφων και των οικογενειών τους που ανήκουν σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

ζ. Προσέλκυση των «συμβατικών» ενώσεων αποστράτων (ΝΠΔΔ) σε ανάλογες κατευθύνσεις.

5. Η προσπάθεια της ΑΝΕΑΕΔ να σταθεί στο πλευρό των εν αποστρατεία συναδέλφων και των οικογενειών τους που ανήκουν σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες θα είναι διαρκής και δυναμική.

Το ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ καλεί τα μέλη της, τους φίλους της και όλους τους εν αποστρατεία συναδέλφους να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο τρόπο το έργο της Ομάδας Εργασίας και τις δράσεις αυτού του  προγράμματος.

Για το Δ.Σ.

                             Ο   Γραμματέας                                               Ο Πρόεδρος

  

                          Ευθύμιος  Γκιτέρσος                                         Γιώργος Ροΐδης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης