Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
18/09/2017 | 06:35 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Επιχείρηση “πετρελαιοκηλίδα” στις Ένοπλες Δυνάμεις από το πρωί

Επιχείρηση

“Συναγερμός” χθες το απόγευμα στα Γενικά Επιτελεία. Ζητήθηκε η διάθεση στρατευσίμων οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα στην παραλία της Γλυφάδας,που αντιμετωπίζει πρόβλημα ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα.

Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σ΄ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ήταν δεδομένη. Θα ΄πρεπε ίσως να δοθεί προτεραιότητα σε περιοχές που έχουν πληγεί και είναι σαφώς λιγότερο προνομιούχες από την Γλυφάδα.

Επίσης θα πρέπει να είναι κατανοητό ότι τον κυρίαρχο ρόλο σε τέτοιου είδους γεγονότα οφείλουν να ΄χουν οι κάτοικοι κάθε περιοχής . Οι στρατεύσιμοι θα προσθέσουν χέρια στη βοήθεια αλλά από μόνοι τους δεν λύνουν το πρόβλημα.

Τι έχει γίνει μέχρι στιγμής

Τουλάχιστον 800 τόνοι μαζούτ έχουν απαντληθεί έως τώρα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ στον Σαρωνικό νότια της νήσου Αταλάντης, ενώ σε παράκτιες περιοχές της Αττικής όπου έχει παρατηρηθεί διάσπαρτη θαλάσσια ρύπανση επιχειρούν από χθες 6 απορρυπαντικά σκάφη του λιμενικού και 6 ιδιωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους “ΑΚΤΑΙΑ” της EMSA, με περισσότερα από 160 άτομα να συμμετέχουν στις εργασίες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης