Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στην Αγία Πετρούπολη

Επιχείρηση κατά τζιχαντιστών στην Αγία Πετρούπολη

Ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων τραυματίσθηκε στη διάρκεια επιχείρησης που διεξάγεται σήμερα στην Αγία Πετρούπολη από την ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) για τη σύλληψη μελών παράνομων ένοπλων συμμοριών που δρουν στον Βόρειο Καύκασο, δήλωσαν στο TASS αυτόπτες μάρτυρες.

Οι ειδικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή κοντά σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Κρασνοσέλσκι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας όπου διεξάγεται η επιχείρηση, ανέφερε ανταποκριτής του TASS στην περιοχή.

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε από το κτίριο γύρω στο μεσημέρι, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το κτίριο δεν έχει εκκενωθεί και οι κάτοικοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από τα παράθυρά τους. Ένα νηπιαγωγείο και δύο σχολεία που βρίσκονταν κοντά στο κτίριο δεν έκλεισαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

Νωρίτερα σήμερα, οι κάτοικοι του κτιρίου έγραψαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρηση που διεξάγουν οι ειδικές δυνάμεις και ανήρτησαν φωτογραφίες των αστυνομικών που τράβηξαν από τα παράθυρά τους. Αργότερα αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν εκρήξεις μέσα στο κτίριο.

Ο ιστότοπος της εφημερίδας Fontanka ανέφερε πως η επιχείρηση άρχισε στις 10 το πρωί σήμερα και διεξάγεται σ’ ένα κτίριο 16 ορόφων. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, η επίθεση έγινε έπειτα από αίτημα της υπηρεσίας της FSB στη ρωσική δημοκρατία της Καμπαρντινο-Βαλκαρίας στον βόρειο Καύκασο, όπου διεξάγονται τακτικά επιχειρήσεις των δυνάμεων της τάξης οι οποίες καταζητούν ισλαμιστές μαχητές.

Οι περισσότερες ένοπλες οργανώσεις του ρωσικού Καυκάσου έχουν κηρύξει την πίστη τους στην ογάνωση Ισλαμικό Κράτος και έχουν απειλήσει με αντίποινα τη Ρωσία μετά τη στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία, που άρχισε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση έλαβε τέλος γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Η FSB, η οποία εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως “διεξάγεται επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων που περιλαμβάνονται στη λίστα των καταζητουμένων για συμμετοχή σε παράνομες ένοπλες οργανώσεις στον βόρειο Καύκασο”, δεν διευκρίνισε τον αριθμό των συλληφθέντων στη διάρκεια της επιχείρησης, ούτε αν αυτή συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης