Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
23/01/2018 | 06:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Επιμονή στο λάθος για τη ΣΣΑΣ γίνεται απειλή για το εξάμηνο σπουδαστών

Επιμονή στο λάθος για τη ΣΣΑΣ γίνεται απειλή για το εξάμηνο σπουδαστών

Η υπόθεση της ΣΣΑΣ έφθασε μέχρι τη Βουλή μετά από την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Χ.Θεοχάρης. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα για την Σχολή “έρχονται βροχή”, αλλά μέχρι στιγμής κανένας δεν φαίνεται αποφασισμένος να δώσει κάποια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση της διοίκησης της ΣΣΑΣ να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην στρατιωτική απ΄ ότι στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Γιατί πρόβλημα υπάρχει. Δεν μπορεί όλο “το σύμπαν” να έχει συνωμοτήσει εναντίον της διοίκησης.

Η εικόνα που έχει μεταδοθεί στα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο ΥΠΕΘΑ είναι ότι η χειμερινή διαβίωση στο Περτούλι, δεν πρόκειται να επηρεάσει την εξεταστική των σπουδαστών. Γι΄ αυτό μάλλον δεν έχει δοθεί και η πρέπουσα προσοχή στο θέμα.

Αφού είναι έτσι τότε γιατί αμέσως μετά από τη δημοσιοποίηση της ερώτησης του βουλευτή Χ.Θεοχάρη εστάλη έγγραφο στο ΓΕΕΘΑ για να εγκριθεί η 15ήμερη χειμερινή εκπαίδευση στο Περτούλι;

Γιατί σήμερα θα σταλεί έγγραφο στην Ιατρική Σχολή με το οποίο θα ζητηθεί χρονική μεταφορά εξετάσεων για τους ιατρούς;

Το να γίνονται λάθη είναι ανθρώπινο και αναπόφευκτο. Το να επιμένει όμως κάποιος σ΄ αυτά είναι επικίνδυνο. Στην περίπτωσή μας ο πρώτος κίνδυνος είναι να χαθεί το εξάμηνο για κάποιους σπουδαστές.

Το συμπέρασμα δεν είναι άποψη ή εκτίμηση:

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΣΣΑΣ όπου αναγράφεται ο τρόπος λειτουργίας της Σχολής (https://ssas.army.gr/el/content/stratiotiki-ekpaideysi)  αναφέρεται ρητά ότι η στρατιωτική εκπαίδευση των σπουδαστών γίνεται – πέραν της βασικής εκπαίδευσης – σε περιόδους όπου δεν υπάρχουν “ακαδημαϊκές υποχρεώσεις” και μόνο για τα “3 πρώτα έτη αυτών”. Αυτή η ρήτρα παραβιάζεται κατάφωρα με την διεξαγωγή της χειμερινής εκπαίδευσης αφού για όλα τα τμήματα της σχολής έχει γίνει επίσημα η έναρξη του εαρινού εξαμήνου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΑΠΘ. Μάλιστα, ιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, κτηνίατροι και οικονομικοί έχουν υποχρεώσεις σε υποχρεωτικά εργαστηριακά μαθήματα και κλινικές. Η αδικαιολόγητη απουσία αυτών απαιτεί την επανάληψη τους σε επόμενο έτος. Και δεδομένης της πληρότητας κάθε έτους που δεν αφήνει χρονικά περιθώρια για αναπληρώσεις, καθετί εκπρόθεσμο καταλήγει τελικά να καθυστερεί την απόκτηση του πτυχίου. Έτσι συσσωρεύονται «επι πτυχίω» σπουδαστές στη ΣΣΑΣ τη στιγμή που ο ΕΣ παραμένει αστελέχωτος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης