Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
29/09/2017 | 06:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Επιμένει για πυρηνικά στον Άραξο το ΚΚΕ και παρουσιάζει φωτογραφίες

Επιμένει για πυρηνικά στον Άραξο το ΚΚΕ και παρουσιάζει φωτογραφίες

Tο θέμα ανέδειξε στις 15 Σεπτέμβρη, από το βήμα της ΔΕΘ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,υποστηρίζοντας δημόσια : «Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, ανοίγει τις πόρτες για ακόμα βαθύτερη, πιο επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας, ειδικά τώρα που συζητιέται η μεταφορά υποδομών από τη βάση του Ιντσιρλίκ. Και στρατιωτικό δυναμικό και οπλικά συστήματα θα πάνε, λέει, στη βάση της Σούδας, αλλά και πυρηνικές κεφαλές στη βάση του Αραξου. Μάλιστα, θα θέλαμε να ρωτήσουμε και να καταγγείλουμε, ταυτόχρονα, γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει τσιμουδιά για το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αραξου, προκειμένου, όπως φημολογείται, να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, που ο ελληνικός λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει προηγούμενες δεκαετίες».

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρξς Βίτσας στη συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή διέψευσε τις πληροφορίες:

 

«Η αεροπορική βάση του Αραξου είναι υπό ελληνική διοίκηση εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μετά την περίοδο της δικτατορίας δεν υπάρχουν πυρηνικά όπλα στην αεροπορική βάση του Αραξου, ούτε πρόκειται να υπάρξουν, ούτε υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, ούτε έχει κάποια σχέση με οποιοδήποτε – θα έλεγε κανένας – αμερικάνικο ειδικό συμφέρον. Αρα, αυτό να είναι καθαρό.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, και αύριο, υπάρχει ένα επιτελείο Αμερικάνων τεχνικών στον Αραξο, το οποίο ασχολείται με το F16 που βγήκε εκτός διαδρόμου και έχει υποστεί καταστροφή και γι’ αυτό το λόγο είναι εκεί, και μετά θα πάνε να δούνε και ένα F16 το οποίο έχει καταστραφεί ένα κομμάτι του, στη Σούδα.

Θέλω να είναι καθαρό, θέλω να είναι γνωστό αυτό, όπως θέλω να είναι γνωστό ότι από εκείνη την παλιά βάση, μιλάμε για το 1967 – 1974, έχει παραμείνει μία ανενεργή κεραία, δηλαδή έχει μείνει το κουφάρι της, η οποία δεν μετακινείται λόγω κόστους. Μόλις έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, θα τη μετακινήσουμε».

Ωστόσο το ΚΚΕ μέσω του Ριζοσπάστη και του 902.gr επιμένει στο θέμα,παρουσιάζοντας μια σειρά φωτογραφιών από το google map με βάση τις οποίες υποστηρίζει ότι οι εγκαταστάσεις που φυλάσσονται πυρηνικά σε βάσεις του εξωτερικού φαίνεται να υπάρχουν και στον Άραξο.

Οι φωτογραφίες:

ΑΡΑΞΟΣ

ΑΡΑΞΟΣ

Bangor Trident Base

Barksdale

 

Ιντσιρλίκ

RAF Lakenheath

RAF Lakenheath

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης