Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Επικίνδυνες “συνδικαλιστικές” ακροβασίες στο στράτευμα

Επικίνδυνες

Επικίνδυνες …συνδικαλιστικές ακροβασίες στο στράτευμα,που θυμίζουν καταστάσεις που βίωσε παλαιότερα ο χώρος των Σωμάτων Ασφαλείας,όταν ο “συνδικαλισμός” ξέφυγε από τα ανεκτά όρια.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις,μέχρι και πριν από λίγους μήνες το φαινόμενο του λεγόμενου κι εντός πολλών εισαγωγικών “συνδικαλισμού”,λειτουργούσε άψογα.Δεν είχε σημειωθεί ούτε ένα περιστατικό διασάλευσης της πειθαρχίας και οι ηγεσίες ήταν εξαιρετικά αυστηρές έως υπερβολικές απέναντι σ΄ όσους στρατιωτικούς είχαν εμπλοκή με τις Ενώσεις Στρατιωτικών.Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υπερβολής οι διώξεις εναντίον του προέδρου της ΠΟΕΣ Α.Τσουκαράκη επειδή έθεσε εγγράφως ερώτημα προς την ηγεσία!!!

Τους τελευταίους μήνες όμως παρατηρούνται φαινόμενα που θα έπρεπε κανονικά να έχουν ανησυχήσει τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.Δεν διαπιστώνουμε τη παραμικρή ανησυχία! “Φορείς” και “σωματεία” που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις Ενώσεις Στρατιωτικών εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων,δηλώνουν ότι εκπροσωπούν ομάδες στρατιωτικών  -πόσους δεν μας λένε- και έχουν αρχίσει να λειτουργούν περίπου ως …φοιτητικές παρατάξεις.

Το λέμε αυτό γιατί φθάσαμε στο σημείο να διαβάζουμε στο διαδίκτυο σχόλια τα οποία ζητούν “ενυπόγραφες εγκρίσεις” από τους στρατιωτικούς για σχέδια ειδικών μισθολογίων που κυκλοφορούν ως προτάσεις! Θα κυκλοφορήσουν ….δηλώσεις στις μονάδες και θα κληθεί το στρατιωτικό προσωπικό να τις υπογράψει; Μήπως να κάνουμε και γενικές συνελεύσεις στις μονάδες για την έγκριση της πιο δημοφιλούς πρότασης; Έχουμε τρελαθεί τελείως;

Όσο η πολιτική ηγεσία αρνείται για λογους που εκείνη ξέρει να νομοθετήσει για το θέμα της εκπροσώπησης των στρατιωτικών,τα φαινόμενα αυτά θα εντείνονται και η πειθαρχία στο στράτευμα θα απειλείται. Μέχρι τότε είναι σαφές ότι όποιος θέλει βεβαίως και μπορεί να φτιάχνει το δικό του…σωματείο.Όπως είπε εύστοχα στην συνέντευξή του ο Φαήλος Κρανιδιώτης “αν πας στην Ομόνοια και πετάξεις μια πέτρα είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις ένα πρόεδρο”. Όλοι το ΄χουμε το….προεδριλίκι μέσα μας.Ωστόσο επειδή μιλάμε για το χώρο των ΕΔ καλό θα είναι να σοβαρευτούμε.Όλοι μας,αλλά κυρίως αυτή που διοικούν το στράτευμα.

Δυστυχώς είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα χρειαστεί να επανέλθουμε…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης