Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
07/12/2017 | 19:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Επίσκεψη Ερντογάν: Η ΝΔ μιλά για προχειρότητα η κυβέρνηση επικεντρώνει σε 3 θετικά σημεία

Επίσκεψη Ερντογάν: Η ΝΔ μιλά για προχειρότητα η κυβέρνηση επικεντρώνει σε 3 θετικά σημεία

Πηγές της ΝΔ σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναφέρουν: «Η ΝΔ θα τοποθετηθεί συνολικά για την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας, αφού ολοκληρωθεί. Ωστόσο, όσα παρακολουθούμε μέχρι στιγμής δείχνουν ασυγχώρητη προχειρότητα και αδικαιολόγητο έλλειμμα προετοιμασίας εκ μέρους της κυβέρνησης. Υπενθυμίζουμε ότι η ΝΔ είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει εγκαίρως την επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς το αρνήθηκε».

Από την άλλη πλευρά το Μέγαρο Μαξίμου κάνει τον δικό του απολογισμό. Σύμφωνα μ΄ αυτόν θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός απέρριψε και αποδόμησε την ρητορική Ερντογάν για ενδεχόμενη αναθεώρησή της Συνθήκης της Λωζάνης και επισημαίνουν την  αναφορά του Τούρκου Προέδρου ότι στη Δυτική Θράκη έχουμε μουσουλμανική μειονότητα η οποία μπορεί να είναι τουρκικής, πομακικής ή ρομά προέλευσης.

Ζήτησε να τερματιστεί η τουρκική παραβατική δραστηριότητα και το casus belli και επισημαίνεται η δήλωση Ερντογάν πως  η Τουρκία «δεν εποφθαλμιά την εδαφική ακεραιότητα καμιάς χώρας και καμιάς γείτονος χώρας».

Έθεσε θέμα εισβολής και κατοχής, κατάργησης εγγυήσεων, αποχώρησης στρατού για την Κύπρο.

Σε απάντηση σχολίων για την θρησκευτική ελευθερία στην Ελλάδα, υπογραμμίστηκαν όλες οι ανακατασκευές τζαμιών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και τονίσθηκε ότι στην Ελλάδα ουδέποτε «σκεφτήκαμε να κάνουμε μια θρησκευτική λειτουργία όπως εσείς – κακώς – κάνατε επανειλημμένα στην Αγία Σοφία».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης