Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
15/09/2017 | 14:17
Φ. Καρβουνοπούλου

Επίθεση στο Λονδίνο: “Επρόκειτο για πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού”

Επίθεση στο Λονδίνο:

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια βόμβα χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο μετρό του Λονδίνου κατά την οποία τραυματίστηκαν 18 άνθρωποι και η οποία χαρακτηρίστηκε “τρομοκρατική” από τις αρμόδιες αρχές. Μάλιστα, το BBC μετέδωσε ότι ο μηχανισμός έφερε χρονοδιακόπτη, δηλαδή επρόκειτο για ωρολογιακή βόμβα.

“Εκτιμάμε τώρα ότι επρόκειτο για πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού”, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μαρκ Ρόουλεϊ και πρόσθεσε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την επίθεση στο Λονδίνο και κάλεσε τις αρχές να λάβουν περισσότερο “δραστικά” μέτρα, όπως η καλύτερη αστυνόμευση της χρήσης του ΄Ιντερνετ από τρομοκρατικές οργανώσεις.

“Μια ακόμη επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και παράφρονες που βρίσκονται στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιαρντ”, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

“Οι αποτυχημένοι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ίντερνετ είναι το βασικό τους εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα”.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας και στο δίκτυο μαζικών μεταφορών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης