Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Επίδειξη ισχύος κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο αλλά ακόμη “τρώει πολύ ξύλο” στον αέρα!

Επίδειξη ισχύος κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο αλλά ακόμη

Επίδειξη ισχύος επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Με αφορμή ασκήσεις ο τουρκικός στόλος έχει αναπτύξει πολλές μεγάλες μονάδες και στον αέρα η τουρκική αεροπορία τραβάει επικίνδυνα το σχοινί! Οι Τούρκοι πιλότοι όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ είναι ιδιαίτερα προκλητικοί και επίμονοι στις παραβιάσεις που κάνουν. “Τρώνε όμως πολύ ξύλο από τους δικούς μας”,είπε στο militaire.gr πηγή του ΓΕΕΘΑ που έχει εικόνα από πρώτο χέρι.

Δεν υπάρχει καμία αμφοβολία γι΄ αυτό. Όσο έχουμε εκπαιδευμένους και ετοιμοπόλεμους πιλότους οι Τούρκοι θα “τις τρώνε”. Το γράφουμε ,γιατί στο θέμα της εκπαίδευσης και των ωρών πτήσεως που  “γράφουν” οι πιλότοι μας κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Περικοπές αλλού! Όχι σ΄ αυτά τα θέματα,γιατί ο “λογαριασμός” θα έρθει κάποια χρόνια μετά όταν θα αναρωτιόμαστε γιατί “τις τρώμε”.

Για να επιστρέψουμε στις προκλήσεις των Τούρκων . Είναι προφανές ότι η κατάσταση απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση. Η Άγκυρα παίζει παιχνίδι χοντρό και δυστυχώς για εμάς το παίζει καλά. Έχει κατορθώσει από κατηγορούμενη για συνεργασία με τους τζιχαντιστές να γίνει το “χαϊδεμένο” παιδί των Ευρωπαίων που τις δίνουν λεφτά και το κυριότερο υποστήριξη σ΄ όσα ακραία πράττει. Την ίδια αντιμετώπιση έχουν και από τις ΗΠΑ αν και σ΄ αυτή τη σχέση εξακολουθούν να υπάρχουν στοιχεία καχυποψίας και από τις δύο πλευρές. Οι μεν αμερικανοί δεν εμπιστεύονται τον Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία φοβάται ότι το παιχνίδι των ΗΠΑ με τους Κούρδους δεν θα της βγει σε καλό.

Κι εμείς;

Η εσωτερική μας πολιτική κατάσταση είναι για ακόμη μια φορά έκρυθμη και αβέβαιη. Όλο αυτό το μίγμα μοίαζει εκρηκτικό. Γι΄ αυτό καλό είναι να είμαστε σε επιφυλακή…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης