Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική Πρώτη Γραμμή
10/03/2017 | 11:38 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Εξεταστική για τα εξοπλιστικά του Γιάννου ζητά ο Τσίπρας

Εξεταστική για τα εξοπλιστικά του Γιάννου ζητά ο Τσίπρας

Τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σε σχέση με όλες τις δικογραφίες που έχουν σταλεί στη Βουλή, για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου Παναντωνίου κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την προμήθεια 20 μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου ΝΗ90 για τον ελληνικό στρατό, το 2003, από την ευρωπαϊκή Κοινοπραξία ΝΗIndustries, υπόθεση για την οποία διενεργήθηκε έρευνα από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, μετά τη διαβίβαση του φακέλου της προμήθειας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη συνδρομή ειδικού επιστημονικού προσωπικού.

Η δίωξη που ασκήθηκε στρέφεται κατά του πρώην γραμματέα αμυντικών επενδύσεων του ΥΕΘΑ, Σπύρου Τραυλού και μελών της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, για το κακούργημα της απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Σε βάρος του επιχειρηματία και του στελέχους της εταιρίας του, Ηλία Αρκουμανέα, αποδίδεται η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία περί την υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις, έχει δοθεί από τον Ιούλιο  από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, κατά 11 ατόμων σχετικά με τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμού μέσης ζωής 6 φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δόθηκε εντολή, αντίγραφο της δικογραφίας να διαβαστεί στην Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

Η ποινική δίωξη αφορά τη σύμβαση 010Β/03/6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού. Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. ως κύριου αναδόχου (και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V.) και του υπουργείου Εθνική Άμυνας. Ακόμη, αντίγραφο της δικογραφίας διαβιβάσθηκε στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου, υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά το χρόνο υπογραφής της σύμβασης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης