Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
01/04/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ποιοι “παίζουν” με τη λογική και τα νεύρα στρατιωτικών ζητώντας… ενημέρωση από ΥΕΘΑ ΚΑΙ ΑΝΥΕΘΑ!

Ποιοι

Η λογική είναι πολύ συχνά ζητούμενο σ΄ αυτή την χώρα. Το θυμηθήκαμε διαβάζοντας την επιστολή που έστειλαν ένας Σύνδεσμος και τρεις Ενώσεις Στρατιωτικών προς τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα.

Μ΄ αυτή ζητούν ενημέρωση σχετικά με τις πληροφορίες που υπάρχουν για την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να νομοθετήσει για τις Ενώσεις Στρατιωτικών. 

Οι τρεις Ενώσεις είναι οι λεγόμενες “αυτονομημένες” από την ΠΟΕΣ. Για τα περί “αυτονόμησής” τους παραπέμπουμε στο άρθρο συναδέλφου τους το οποίο δημοσίευσε το Militaire.gr .Νομίζουμε ότι έχει ενδιαφέρον.

Υπάρχουν όμως κάποια ερωτήματα για όσους υπογράφουν την επιστολή προς την πολιτική ηγεσία:

•Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας ποιον έχει πρόεδρο; Αν δεν κάνουμε λάθος ο τελευταίος πρόεδρός της έχει αποχωρήσει από τις ΕΔ και εργάζεται ήδη στον ΟΑΕΔ. Θα ενημερώσουν ο Καμμένος και ο Βίτσας ποιον;

•Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ποιον έχει πρόεδρο; Η τελευταία της πρόεδρος επίσης έχει αποχωρήσει από τις ΕΔ. 

Είναι νόμιμοι ; Είναι όπως μας λένε ,γιατί προβλέπεται για κάποιο χρονικό διάστημα να παραμένουν ακόμη και απόστρατοι στην προεδρία των Ενώσεων; Πόσο είναι αυτό το διάστημα δεν έχει προσδιοριστεί. Αλλά θα ενημερώσουν οι δύο υπουργοί της Εθνικής Άμυνας έναν υπάλληλο του ΟΑΕΔ και έναν “άγνωστο Χ”, για το τι σκοπεύουν να κάνουν με το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των Ενώσεων;

•Όσο για τον ΣΕΕΝΣΑ. Ποιους και πόσους ακριβώς εκπροσωπεί; Και ως τι ζητά ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία;

Όπως αρκετές φορές έχουμε επισημάνει η νομοθέτηση λειτουργίας των Ενώσεων είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απαξιωθεί. Το ζητούμενο δεν είναι να φτιάξει ο καθένας το “βιλαέτι” του αλλά να υπάρξει ένα όργαν ο που θα εκφράζει τους προβληματισμούς των στρατιωτικών. Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους αλλά η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι αυτό το ρόλο τον έχουν αναλάβει η ΠΟΕΣ και οι Ενώσεις Στρατιωτικών που την στηρίζουν. 

Αν κάποιοι έχουν άλλες απόψεις και θέλουν να διαλύσουν την ΠΟΕΣ κι ότι έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα υπάρχουν θεσμικοί τρόποι να το επιχειρήσουν. Ας αμφισβητήσουν την ηγεσία της με τα νόμιμα μέσα που διαθέτουν κι όχι με “υποννοούμενα” και αποστολές επιστολών που προκαλούν στρεβλή εικόνα για την οικογένεια των στρατιωτικών.

Αυτά προς το παρόν γιατί υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη …

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης