Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Εμπλοκή ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό! Γιατί πρέπει να είμαστε καχύποπτοι

Εμπλοκή ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό! Γιατί πρέπει να είμαστε καχύποπτοι

Η Ευρώπη στρέφεται για ένα ακόμη πρόβλημά της στις ΗΠΑ. Γιατί η επίκληση του ΝΑΤΟ που έκαναν Μέρκελ και Νταβούτογλου στην συνάντησή τους στην Τουρκία,αυτό είναι επί της ουσίας. Η ανικανότητα της Ευρώπης να διαχειριστεί ένα ζήτημα που την θίγει άμεσα είναι εμφανής. Και ενοχλητική…

Θα δούμε “νατοϊκές περιπολίες” στο Αιγαίο; Πάρα πολύ πιθανό. Πρέπει να είμαστε καχύποπτοι; Δεν μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά. Και μόνο ότι την πρόταση την κάνουν από κοινού Γερμανία-Τουρκία είναι αρκετό για να “φυλαγόμαστε”.

Επιπλέον δεν είναι εύκολο να θυμηθούμε πότε η εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε οποιοδήποτε θέμα που άμεσα ή έμμεσα μας αφορά είχε ευνοϊκό αποτέλεσμα για τα συμφέροντά μας. Ίσως επειδή δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοια περίπτωση.

Είναι δύσκολο και άβολο για την Ελλάδα να εμφανίζεται διαρκώς καχύποπτη σε τέτοιες περιπτώσεις. Ειδικά τώρα που το ζήτημα των προσφύγων “καίει” και αφαιρεί κάθε μέρα ανθρώπινες ζωές . Όμως από την άλλη δεν μπορεί να δεχτεί ούτε “πονηριές” ,ούτε τετελεσμένα που θα προέλθουν καλυπτόμενα από τον δήθεν “ανθρωπισμό” των δήθεν “συμμάχων” και εταίρων.

Πρώτα απ΄  όλα απαιτείται ψυχραιμία κι όχι κραυγές. Η επίδειξη… πατριωτισμού δεν βοηθά τη χώρα ,αντιθέτως την πάει πίσω . Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ κατά κάποιο τρόπο ζητήθηκε και από τον Έλληνα ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, όχι προφανώς με την μορφή που οι Μέρκελ-Νταβούτογλου θέλουν να την χρησιμοποιήσουν με άλλους στόχους. Ο Καμμένος πρότεινε επιχειρησιακή προώθηση των δυνάμεων της Frontex στα τουρκικά ύδατα. Οι οποίες θα υποστηρίζονται από ελληνικές και από νατοϊκές δυνάμεις και υποδομές. Ο Καμμένος είπε ότι θέσει το θέμα στην Συμμαχία.

Πρόταση απολύτως ρεαλιστική και λογική. Αν πράγματι η Μέρκελ και ο Νταβούτογλου ενδιαφέρονται για το προσφυγικό καλό θα είναι να μας πουν τι ακριβώς θέλουν από το ΝΑΤΟ και πως θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητές του. Για να πάψουμε κι εμείς οι καχύποπτοι να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης