Υποστηριξε το militaire

Εμείς πουλάμε ελικόπτερα η Τουρκία συμφώνησε με τη Sikorsky να φτιάχνει δικά της!

Militaire News

Εμείς μπορεί να ψάχνουμε πελάτες για να πουλήσουμε τα NH 90,οι Τούρκοι πάντως προχώρησαν σε σημαντικότατη συμφωνία για την παραγωγή 300 ελικοπτέρων στη χώρα τους!

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης για το thepressroom.gr “η γενική Γραμματεία Εξοπλισμών της Τουρκίας ανακοίνωσε πως υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την αγορά 109 ελικοπτέρων Sikorsky T-70 το οποίο θα παράγεται απο τουρκικές εταιρείες με την επίβλεψη της Sikorsky. Τελικός στόχος είναι η παραγωγή 300 ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Τουρκικής αεροπορικής βιομηχανίας (ΤΑΙ) τέθηκε σε ισχύ η σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2014 μεταξύ του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της ΤΑΙ και της αμερικανικής εταιρείας SIKORSKY για την συμπαραγωγή 109 μεταφορικών ελικοπτέρων για τις ανάγκες των ΤΕΔ. Τα υπόψη ελικόπτερα θα είναι όμοια με τα S-70 και θα πάρουν την ονομασία Τ-70.

Οι ΤΕΔ ήδη διαθέτουν περίπου 120 Ε/Π SIKORSKY διαφόρων τύπων (μεταφορικά, ειδικών επιχειρήσεων και την ναυτική έκδοση SEAHAWΚ).

Την μερίδα του λέοντος από τα 109 συνολικά Ε/Π θα παραλάβουν οι ΤΕΔ (Χερσαίες-Αεροπορικές Δυνάμεις καθώς και η Δκση Ειδικών Επιχειρήσεων, Bordo Bereli του Τ/ΓΕΕΔ) ενώ 8-10 Ε/Π θα παραληφθούν από την Γενική Δνση Ασφαλείας και την Δνση Δασών.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση και εδώ θα ισχύσει ο κανόνας που εφαρμόζεται σε όλες τις προμήθειες αμυντικού υλικού της Τουρκίας, δηλαδή θα υπάρξει συμπαραγωγή. Ειδικότερα η ΤΑΙ θα κατασκευάσει το σασί του Ε/Π (καμπίνα-πιλοτήριο-πτερύγια και λοιπά δομικά στοιχεία), η τουρκική εταιρεία ASELSAN σε συνεργασία με την SIKORSKY θα κατασκευάσει τα ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ η κρατική TEI θα κατασκευάσει τον κινητήρα T-700.

To πρόγραμμα κατασκευής θα στοιχίσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 10 έτη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης