Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΚΥΠΡΟΣ
14/09/2016 | 00:02 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Εκτός από τις τηλεοπτικές άδειες υπάρχει και το Κυπριακό!Κόντρες στην Λευκωσία

Εκτός από τις τηλεοπτικές άδειες υπάρχει και το Κυπριακό!Κόντρες στην Λευκωσία

Υπάρχει και το Κυπριακό! Το λέμε ,γιατί όποιος παρακολουθεί ειδήσεις στην Ελλάδα είναι λογικό να μην το ΄χει καταλάβει.Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών δεν αφήνει χώρο ούτε για την Κύπρο.Όπου διάφοροι μιλούν περί “λύσης” ακόμη κι εντός του 2016,προκαλώντας ερωτήματα μ΄ αυτή τη περίεργη αισιοδοξία.

Από την Λευκωσία πάντως δεν προκύπτει ότι όλα πάνε πρίμα.Αντιθέτως.

Οι πρόεδροι του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ αποχώρησαν από σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό κάνοντας λόγο για συσκότιση στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ν. Χριστοδουλίδης, απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες πολιτικών κομμάτων για συσκότιση εκ μέρους του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Οι πρόεδροι  των δύο κομμάτων κ.Νεοφύτου και Παπαδόπουλος επικαλέστηκαν άρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη να δώσει στα κόμματα τα έγγραφα που σχετίζονται με το Κυπριακό. Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε, ότι δεν νοείται ο Πρόεδρος να ζητά υποστήριξη, όσον αφορά στα νομοσχέδια μεταρρύθμισης, από την στιγμή που αύριο θα εκδοθεί ένα «κρίσιμο», όπως το χαρακτήρισε ο Πρόεδρος, κοινό ανακοινωθέν, για το οποίο υπάρχει συσκότιση. Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον κ. Αναστασιάδη για «μυστική διπλωματία» και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Προέδρου, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις».

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπήρξε λανθασμένη εντύπωση ότι οι δύο ηγέτες, Αναστασιάδης και Ακιντζί, θα προχωρήσουν αύριο σε κοινή ανακοίνωση. Θα εκδοθεί, είπε, ένα δελτίο Τύπου, παρόμοιο με αυτά του παρελθόντος. Επίσης, εξέφρασε τη θέση ότι, αν η συζήτηση για το Κυπριακό γινόταν σήμερα, η ενημέρωση θα ήταν ελλιπής.

Με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ συντάχθηκε και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι σήμερα, μετά την συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως είναι προγραμματισμένο, θα ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο. Ο ΔΗΣΥ, είπε, στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου.

«Αν καταφέρει να πετύχει μια σωστή λύση, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές, θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Ο κυρίαρχος λαός θα κρίνει το αποτέλεσμα, εφόσον πρέπει απαραιτήτως να περάσει από δημοψήφισμα», επεσήμανε.

Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι τα κόμματα δεν πρέπει να ενεργούν «μικροπολιτικά στο Κυπριακό».

«Να μην λειτουργούμε μικρομματικά για το Κυπριακό», είπε ο κ. Κυπριανού και ανέφερε ότι το κόμμα του δεν είναι υπέρ της όποιας λύσης, αλλά υπέρ λύσης πάνω στις συμφωνημένες αρχές, το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της ΕΕ.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, ιδανικό θα ήταν να δίνονται τα έγγραφα στα κόμματα και να συζητούνται τα θέματα ουσίας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σημείωσε, σε μία προσπάθεια να συμβάλει το Εθνικό Συμβούλιο σε προβληματισμούς.

Είναι προφανές, πρόσθεσε, πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «δεν εμπιστεύεται κάποια κόμματα, λόγω διαρροών, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η προσπάθειά του». Επίσης, έκανε σαφές ότι το ΑΚΕΛ δεν δίνει «λευκή επιταγή». Θα κρίνουμε, είπε, βάσει του τελικού αποτελέσματος, αλλά είναι λάθος αυτό που γίνεται από ορισμένα κόμματα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης