Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία ΠΑ
12/07/2016 | 14:41 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Εκπτώσεις” στις τιμές του F-35! Στόχος να πωλείται στα 85 εκατομμύρια δολάρια

Το Πεντάγωνο  ανακοίνωσε  την ανάληψη δύο πρωτοβουλιών  για να μειώσει τα κόστη παραγωγής και συντήρησης του F-35 Lightning II. Η πρώτη αφορά στην διετή παράταση του προγράμματος «Σχέδιο για Οικονομική Προσιτότητα και Παραγωγή» που ανακοινώθηκε το 2014 και η δεύτερη αφορά στη δημιουργία μιας παρόμοιας ιδέας για τη μείωση στα κόστη λειτουργίας και συντήρησης του οπλικού συστήματος του F-35.   

 Οι πρωτοβουλίες έχουν αναπτυχθεί βάση των αποφάσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ για καλύτερη αγοραστική αύναμη, οι οποίες ενθαρρύνουν τους αμυντικούς κατασκευαστές και την ενδοκοινοτική απόκτηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να καθορίσουν νέους και καινοτόμους τρόπους για να μειώσουν το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

 Το Σχέδιο για Οικονομική Προσιτότητα και Παραγωγή του F-35 αποτελεί μια κοινή δέσμευση μεταξύ της κυβέρνησης και της βιομηχανίας για να μειώσουν τη μονάδα επαναλαμβανόμενου κόστους πτήσης του F-35, παρέχοντας κίνητρα για πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους παραγωγής, με στόχο την επίτευξη της προσδοκώμενης τιμής των 85 εκατ. δολαρίων (TY$) για το αεροσκάφος μέχρι το 2019.

 Έως τα τέλη Απριλίου, η ομάδα διέθεσε 146 εκατ. από τα 170 εκατ. δολάρια που είχαν προγραμματισθεί για 193 εγκεκριμένα έργα με ακόμα 75 που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτά τα 193 έργα αναμένεται να εξοικονομήσουν 1,15 εκατ. δολάρια ανά αεροσκάφος στην 9η παρτίδα χαμηλού ρυθμού αρχικής παραγωγής (LRIP) και 1,7 εκατ. δολάρια ανά αεροσκάφος στην 10η LRIP, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 227 εκατ. δολαρίων, και τη συνακόλουθη εξοικονόμηση του κύκλου ζωής πάνω από 4 δις δολάρια κατά την εναπομένουσα περίοδο παραγωγής του αεροσκάφους.

 Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο χρόνων, η βιομηχανία θα επενδύσει τα υπόλοιπα 24 εκατ. δολάρια από το αρχικό πρόγραμμα και θα προσθέσει έως και 170 εκατ. δολάρια επιπλέον για να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους παραγωγής.

 Η δεύτερη πρωτοβουλία βασίζεται πάνω σε αυτή τη δυναμική μείωσης κόστους. Με την ονομασία Πρωτοβουλία για τη Μείωση του Κόστους Συντήρησης, οι τρείς εταιρείες επενδύουν έως και 250 εκατ. δολάρια με στόχο τα έτη 2018-2022 για να μειώσουν τα κόστη συντήρησης κατά 10%. Αυτή η πρωτοβουλία προβλέπει την εξοικονόμηση τουλάχιστον 1 δις δολαρίων για την πενταετή περίοδο.

 «Η συμφωνία για το Σχέδιο Οικονομικής Προσιτότητας του 2014 αποτελεί μια επιτυχία και ένα σημαντικό βήμα εμπρός όσον αφορά την επιχειρηματική μας προσέγγιση στο πλαίσιο του προγράμματος F-35», δήλωσε ο κ. Frank Kendall, Υφυπουργός Άμυνας για τις Προμήθειες, Τεχνολογία και Διοικητική Μέριμνα. «Η πρόσθετη διετή επένδυση από τη βιομηχανία για την περαιτέρω μείωση στα κόστη παραγωγής θα μας βοηθήσει να γεφυρώσουμε τη σχεδιαζόμενη αγορά.  H πρωτοβουλία της συντήρησης είναι επίσης καταλυτική και θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τον στόχο μιας συνολικής 30% μείωσης του κόστους ζωής όσον αφορά τη λειτουργία και την υποστήριξη».

  Όπως και με την αρχική συμφωνία, η βιομηχανία θα ανακτήσει την επένδυση και αμοιβή της μόνο όταν η δεδουλευμένη εξοικονόμηση επαληθευτεί και κάτω από συγκεκριμένα όρια.

 Οι πρωτοβουλίες για το Σχέδιο Οικονομικής Προσιτότητας πήρε πολλές μορφές. Κάποιες επικεντρώθηκαν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας του εργοστασίου, όπως η βελτίωση των εργαλείων ή η τροποποίηση στις οδηγίες συναρμολόγησης. Άλλες αυτοματοποίησαν τις εργασίες μεγάλης έντασης των τεχνιτών όπως είναι η ρομποτική ένεση στο καλούπι με πυκνή επίστρωση αντί του ψεκασμού και της θερμοδιαμόρφωσης διαφανών κελυφών που χρησιμοποιούσαν υδραυλικά αντί για σφιγκτήρες που σφίγγουν με το χέρι.

 Εκτός από την εξοικονόμηση κόστους ανά μονάδα αεροσκάφους (fly away cost) που δημιουργήθηκε από τις πρωτοβουλίες οικονομικής προσιτότητας και παραγωγής, πρόσθετα οφέλη έχουν υλοποιηθεί. Μια σειρά από έργα που χρηματοδοτούνται για να μειωθούν τα κόστη σε τμήματα του αεροσκάφους θα συνεισφέρουν επίσης στη μείωση των τιμών για τα ανταλλακτικά. Όπου μπορούν να εφαρμοστούν, τα διδάγματα βελτίωσης της αποτελεσματικότητας στις εργασίες του εργοστασίου θα μεταφερθούν στην συντήρηση των Μονάδων και στις αποθήκες. 

 Περισσότεροι από 20 υπο-προμηθευτές έλαβαν χρηματοδότηση για βελτιώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος πέρα από τις βελτιώσεις που έγιναν από την Lockheed Martin, Northrop Grumman και BAE Systems.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης