Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική ΥΠΕΞ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
02/03/2016 | 08:34 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Εκνευρισμό της Τουρκίας κι όχι ένταση βλέπει στο Αιγαίο ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς

Εκνευρισμό της Τουρκίας κι όχι ένταση βλέπει στο Αιγαίο ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς

Εκνευρισμό της Τουρκίας κι όχι ένταση βλέπει στο Αιγαίο ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ , ο κ.Κοτζιάς είπε:

“Εκνευρισμό καταγράφω στο Αιγαίο όχι ένταση. Δεν θα το έλεγα επιθετικότητα αλλά νευρικότητα της Τουρκίας, είπε ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζοντας πως παρά τις δυσκολίες έχουμε έναν διπλωματικό διάλογο. «Δεν νομίζω ότι η Τουρκία θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα αλλά να ηγεμονεύσει στην περιοχή. Έχουμε διαύλους επικοινωνίας» ανέφερε και επισήμανε πως ο Ερντογάν δεν έχει κάνει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια. «Εγώ το θεωρώ θετικό αυτό».

Για το προσφυγικό ο κ.Κοτζιάς είπε ότι  “βασική αιτία είναι ο πόλεμος και το έχουν ξεχάσει και πάνε να το φορτώσουν σε εμάς. Ο πόλεμος δημιουργεί προσφυγιά».

Αποκάλυψε ακόμη  ότι ουδείς ήθελε να προετοιμαστεί στην Ευρώπη όταν επέμενε ο ίδιος από τον Μάρτιο του 2015 για τον κίνδυνο των προσφύγων και κατηγορήθηκε ως φιλορωσική αυτή η άποψή του. Σχετικά με τον ρόλο της Αυστρίας ο κ. Κοτζιάς είπε ότι σύμφωνα με την πολιτική του εκτίμηση «η Αυστρία στηρίζεται και σε άλλες δυνάμεις που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μέρκελ σήμερα στη Γερμανία. Θα έλεγα ότι κάνει το βρώμικο παιχνίδι πολλών που θα ήθελαν να ανατρέψουν την Μέρκελ, ή την πολιτική της τουλάχιστον».

Ο ΥΠΕΞ  ανέφερε πως είναι διαχειρίσιμες οι προσφυγικές ροές, τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να αντέξει μέχρι 150.000 πρόσφυγες και επισήμανε πως για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν χρειάζεται πανικός αλλά νηφαλιότητα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης