Υποστηριξε το militaire
Breaking News Videos Διεθνή Πολιτική
09/11/2016 | 06:59 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ:Ο Τραμπ πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο προηγείται ελάχιστα της Κλίντον!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ:Ο Τραμπ πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο προηγείται ελάχιστα της Κλίντον!

Πολύ κοντά στο να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται ο Ντόναλντ Τράμπ! Σε θρίλερ έχουν εξελιχθεί οι προεδρικές εκλογές με την μάχη να γίνεται ψήφο,ψήφο αλλά και τον Τραμπ να έχει ανατρέψει όλα τα προγνωστικά!Με καταμετρημένο το 88% των ψήφων, ο Τραμπ κερδίζει το 48,43%, έναντι 48,11% της Κλίντον.Στον χάρτη με το κόκκινο ο χρώμα ο πολιτείες που προηγείται ο Τράμπ.

usa

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το ΑΠΕ:

Πλήρη ανατροπή στην πρόβλεψη των New York Times για τις πιθανότητες εκλογής της Χ. Κλίντον αφού πλέον προηγείται ο Ντ. Τραμπ με 93%. Εάν η Χίλαρυ Κλίντον χάσει την Φλόριντα υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ οι πιθανότητες της να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να μειωθούν περισσότερο. 

Μόλις στις 8 Νοεμβρίου με βάση τις έως τότε δημοσκοπικές ενδείξεις οι New York Times προέβλεπαν νίκη της Χ. Κλίντον κατά 85%.

Ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ έχει μικρό προβάδισμα στις ζωτικής σημασίας Πολιτείες της Φλόριντας, της Βόρειας Καρολίνας και του Οχάιο, διατηρώντας ένα στενό πλεονέκτημα επί της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον σε Πολιτείες κλειδιά που μπορεί να κρίνουν την κούρσα τους για τον Λευκό Οίκο.

Με την ψηφοφορία να έχει ολοκληρωθεί σε περισσότερες από τα δύο τρίτα των 50 Πολιτειών των ΗΠΑ, η κούρσα είναι στήθος με στήθος στο Οχάιο, τη Φλόριντα, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσιλβάνια, και το Νιου Χαμσάιρ, με αποτέλεσμα η κούρσα για τον Λευκό Οίκο να βρίσκεται επί ξυρού ακμής.

Το σασπένς για το αποτέλεσμα έχει ενταθεί καθώς μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται δυνατή στη Φλόριντα, Πολιτεία κλειδί χωρίς την οποία θα του ήταν αδύνατο να κερδίσει τον Λευκό Οίκο.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις Πολιτείες κλειδιά της Φλόριντας και της Βόρειας Καρολίνας καταφέροντας ένα πολύ ισχυρό πλήγμα στη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.

Η Φλόριντα και οι 29 εκλέκτορές της περνούν συνεπώς και πάλι στους Ρεπουμπλικανούς. Το 2012 στην πολιτεία αυτή είχε επικρατήσει ο Δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Οι δηλώσεις του υποψηφίου Τραμπ κατά των μεξικανών μεταναστών δεν τον εμπόδισαν συνεπώς να κερδίσει σ’ αυτή τη νοτιοανατολική Πολιτεία όπου η κοινότητα των ισπανοφώνων έχει μαζική παρουσία.

Λίγο βορειότερα, η Βόρεια Καρολίνα και οι 15 εκλέκτορές της περνούν επίσης στον μεγιστάνα των ακινήτων. Η παραλιακή αυτή Πολιτεία ήταν ρεπουμπλικανική ήδη κατά την επανεκλογή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Μ’ αυτές τις δύο σημαντικές νίκες, ο Τραμπ συγκεντρώνει 217 από τους 270 εκλέκτορες που είναι απαραίτητοι για να εγκατασταθεί στο Οβάλ Γραφείο. Η Χίλαρι Κλίντον, η οποία ελπίζει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, διαθέτει από την πλευρά της 202 εκλέκτορες.

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ επικρατεί στη Τζόρτζια, την Πενσιλβάνια, το Ουισκόνσιν και την Αϊόβα, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το 74% των ψήφων ο Τραμπ συγκεντρώνει στη Τζόρτζια σχεδόν το 54% των ψήφων, έναντι 43% της αντιπάλου του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Εξάλλου ο Τραμπ εμφανίζεται να έχει μικρό προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια, μια πολιτεία κλειδί, όπως αναφέρει η τοπική εκλογική επιτροπή.

Με καταμετρημένο το 88% των ψήφων, ο Τραμπ κερδίζει το 48,43%, έναντι 48,11% της Κλίντον.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης