Υποστηριξε το militaire
Breaking News Απόστρατοι
27/06/2017 | 14:15 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Εισαγγελική συνδρομή θα ζητήσουν καθηγητές της ΣΣΕ για άρθρο απόστρατου

Εισαγγελική συνδρομή θα ζητήσουν καθηγητές της ΣΣΕ για άρθρο απόστρατου

Για προσπάθεια επιστροφής του πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων μέσω των οποίων επιδιώκουν να εκλεγούν κατ’ εξαίρεση στη ΣΣΕ κάνουν λόγο οι καθηγητές της Σχολής. Αφορμή άρθρο του απόστρατου Παναγιώτη Μαυρόπουλου.

Πολύ συχνά έχουμε ασκήσει κριτική στους καθηγητές, ακόμη συχνότερα όμως λέμε ότι η ΣΣΕ πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να προχωρήσει μπροστά, στο μέλλον . Αυτό δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως μπορεί να γίνει με τη λογική ότι θα πρέπει ο καθένας να μπορεί να διεκδικεί έστω θέση καθηγητή στη ΣΣΕ. 

Οι καθηγητές σε επιστολή τους αναφέρουν:

 Πρόσφατα ήρθε σε γνώση μας άρθρο με τίτλο «Η ΣΣΕ ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με ΣΥΡΙΖΑίους εθνομηδενιστές καθηγητές και χωρίς μαθήματα Πολεμικής Τέχνης, Στρατηγικής και Ηγεσίας» που δημοσιεύτηκε στο «Ινφογνώμων Πολιτικά» (http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/06/blog-post_454.html?spref=fb), το οποίο υπογράφει ο κ. Μαυρόπουλος Παναγιώτης, απόστρατος Αξιωματικός. Παλαιότερα από άλλο μη εκλεγέντα (και μη έχοντα τα τυπικά προσόντα) χρησιμοποιήθηκαν ανάλογοι χαρακτηρισμοί και εκφράσεις. Το ίδιο ακριβώς έγινε στο παρελθόν και από άλλον συντάκτη του ιδίου κλίματος, χαρακτηρίζοντας συλλήβδην καθηγητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων ως «Ρεπούσηδες». Οι προαναφερθέντες που αυτοαποκαλούνται «ελληνόψυχοι», «υπερπατριώτες» κλπ, επιδιώκουν την πρόσληψη τους με κύριο εφόδιο την ακραία ιδεολογία, χωρίς τα απαραίτητα επιστημονικά προσόντα. Προκειμένου να εκλεγούν κατ΄ εξαίρεση προσπαθούν να επαναφέρουν το πιστοποιητικό των κοινωνικών φρονημάτων του μακρινού και καταδικασμένου παρελθόντος μέσω μερίδας ΜΜΕ με συγκεκριμένη στόχευση.

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΔΕΠ-ΣΣΕ), ως εκπρόσωπος της ακαδημαϊκής κοινότητας, απορρίπτει τους ακραίους, αντι-δεοντολογικούς και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς και καταγγέλλει την προσπάθεια κάποιων να εντάξουν τα μέλη ΔΕΠ των Στρατιωτικών Σχολών σε συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο ή κόμμα. Ως Δημόσιοι Λειτουργοί, υπακούμε πιστά το Σύνταγμα πέρα από κάθε κομματική προτίμηση ή ταυτότητα, γεγονός που δεν σέβονται οι αυτοαποκαλούμενοι «ελληνόψυχοι», «υπερπατριώτες» κλπ, καθώς και ορισμένοι αποστράτοι Αξ/κοι.

Σχετικά με το ζήτημα των Μαθημάτων, «Πολεμική Τέχνη», «Στρατιωτική Στρατηγική» και «Ηγεσία» που αναφέρει ο απόστρατος κ. Μαυρόπουλος, και τα οποία δεν διδάχτηκαν από απόστρατους, σημειώνουμε ότι ο νόμος 4387/2016 (παρ.2, άρθρο 20), γνωστός και ως «νόμος Κατρούγκαλου», περιορίζει όλους τους συνταξιούχους και συνεπώς και τους αξιωματικούς ε.α., να αμείβονται πέραν της σύνταξης τους από οποιαδήποτε άλλη έμμισθη θέση στο Δημόσιο. Παρά τις δυσμενείς συνέπειες του νόμου, έγιναν σύντονες προσπάθειες από την Διοίκηση και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα της ΣΣΕ και καλύφθηκαν σχεδόν όλα τα διδακτικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου του μαθήματος της «Ηγεσίας», το οποίο διδάχθηκε από Μέλη ΔΕΠ, αλλά και Ειδικούς Επιστήμονες της ΣΣΕ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη των Ειδικών Επιστημόνων του 2016-2017 της Σχολής Ευελπίδων είχαν εκλεγεί απόστρατοι Αξιωματικοί, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν σύμβαση και να διδάξουν με τον φόβο της διακοπής της σύνταξής τους. Συγκεκριμένα, ο απόστρατος κ. Μαυρόπουλος είχε εκλεγεί, χωρίς να κατέχει διδακτορικό τίτλο, αλλά λόγω τεχνικής εμπειρίας, να διδάξει το Μάθημα, «Στρατιωτική Στρατηγική». Ο ίδιος επίλεξε να μην παράσχει τις υπηρεσίες του ως Διδάσκων – Ειδικός Επιστήμονας για τους παραπάνω λόγους.

Επίσης από το δημοσίευμα φαίνεται ότι ο αρθρογράφος έχει άγνοια σχετικά με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες ενός τριτοβάθμιου ιδρύματος που παρέχει ισότιμη εκπαίδευση με τα ΑΕΙ. Έχει μείνει στις διαδικασίες του 1968, όπως τις όριζε ο τότε Οργανισμός της Σχολής, τον οποίο ακραίοι κύκλοι επιθυμούν και επιδιώκουν με την συνδρομή της κυβέρνησης να τον επαναφέρουν σε ισχύ. Για αυτό τον λόγο το άρθρο του επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του ΓΕΣ (Αρχηγό, Α’ Υπαρχηγό, Διευθυντή Εκπαιδεύσεως) και στον Διοικητή της ΣΣΕ, που δεν φέρουν καμιά ευθύνη. Επιπροσθέτως, το πρόβλημα είχε γίνει γνωστό με υπομνήματα του Συλλόγου μας που υποβλήθηκαν στον αρμόδιο Υπουργό κ. Δ. Βίτσα, αλλά και στον Αρχηγό ΓΕΣ και στις υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήδη από το Μάιο του 2016. Μετά από ένα χρόνο το πρόβλημα δεν λύθηκε και σαφώς ουδεμία ευθύνη έχει η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι τα ΑΣΕΙ δεν είναι κέντρα εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων αξιωματικών, ούτε στρατιωτικά λύκεια. Ειδικότερα, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων παρέχει σπoυδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ισότιμες με των ΑΕΙ, και απονέμει πτυχίο στην Στρατιωτική Επιστήμη.

Ως Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της ΣΣΕ απορρίπτουμε τους αήθεις χαρακτηρισμούς του απόστρατου κ. Μαυρόπουλου και δεν θα επιτρέψουμε, σε κανέναν να παίζει με την αξιοπρέπεια και την υπόληψη των καθηγητών – μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και να αναφέρεται κακόβουλα και δυσφημιστικά, όσoν αφορά στο έργο και στην αποστολή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, την οποία με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης υπηρετούμε από τη θέση του Δημόσιου Λειτουργού.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση του συκοφαντικού και δυσφημιστικού δημοσιεύματος, το οποίο μας προκαλεί ηθική βλάβη, καθώς και την ηθική αποκατάσταση της ακαδημαϊκής κοινότητας με δημοσίευμα και δηλώνουμε ότι θα ζητήσουμε εισαγγελική συνδρομή, εάν το δημοσίευμα δεν ανακληθεί, επειδή μέσω αυτού διαβάλλονται σκοπίμως και ιδιοτελώς η ΣΣΕ και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αναπλ. Καθηγητής Νίκος Μπάρδης

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Αναπλ. Καθηγητής Δημήτρης Πανομήτρος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης