Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία
25/05/2016 | 06:01 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΑΒ:Το πόρισμα της ΕΔΕ και οι προσπάθεις για “μπαϊ-πας” λύσεις που δεν πέρασαν

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΑΒ:Το πόρισμα της ΕΔΕ και οι προσπάθεις για

Το πόρισμα της ΕΔΕ που έγινε στην ΕΑΒ σχετικά με τις συμβάσεις που υπέγραψε η εταιρεία με υπεργολάβο ,είναι αποκαλυπτικό για τα λάθη και τις παρατυπίες που έχουν γίνει. Επικεντρώνει στο θέμα των εγγυητικών επιστολών που δεν ήταν αορίστου χρόνου,αντικαταστάθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και παρόλα αυτά ζητείται η απομείωσή τους.

Παρά τα όσα επισημαίνονται ξεκάθαρα στο πόρισμα ,τον Ιούλιο του 2015,έγινε μια προσπάθεια “συμφωνίας” η οποία προέβλεπε και την απομείωση των εγγυητικών επιστολών. Η συμφωνία που φέρει τις υπογραφές του επικεφαλής της ΟΝΕΧ  και του τότε διευθύνοντας συμβούλου της ΕΑΒ δεν μπόρεσε να περάσει καν από το το ΔΣ,αφού αν εφαρμοζόταν θα ακύρωνε επί της ουσίας τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί και η ΕΑΒ θα είχε πρόβλημα στις διεκδικήσεις της.

Όλα αυτά αποκαλύπτουν ένα σκηνικό προχειρότητας από το οποίο η ΕΑΒ έχει εμπλακεί σε μία περιπέτεια που άρχισε από το 2012 και ακόμη την ταλαιπωρεί θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την εκτέλεση προγραμμάτων που την κρατούν ζωντανή.

Για να μην παρελθοντολογούμε θα επαναλάβουμε την απορία που έχουμε ήδη διατυπώσει: η σημερινή διοίκηση της ΕΑΒ που έχει την πολιτική κάλυψη για να δώσει άμεσες λύσεις,γιατί καθυστερεί να λάβει αποφάσεις;

Το πόρισμα της ΕΔΕ και ακολουθεί το κείμενο της συμφωνίας που επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να περάσει από το ΔΣ της ΕΑΒ τον Ιούλιο του 2015.Μια συμφωνία που εκ των πραγμάτων θα έβαζε στη γωνία την ΕΑΒ.

onex6

onex7

onex8

onex9

onex10

onex11

ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΟΝΕΧ-ΕΑΒ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

onex1

Παρά το γεγονός ότι τα όσα προέβλεπε το πρακτικό του Ιούλίου του 2015 δεν υλοποιήθηκε,η ONEX επέμεινε στην απομείωση των εγγυητικών επιστολών.

onex2

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης