Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Είναι η Ειδομένη περιοχή μειωμένης εθνικής κυριαρχίας”; Υποναύαρχος ρωτά τους υπουργούς

Γράφει ο

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Υποναύαρχος ε.α

 

Στις εικόνες που είδαμε, στα  γεγονότα στην Ειδομένη, φάνηκε οι Σκοπιανοί ένοπλοι (ένοπλοι λέμε) αστυνομικοί, να έχουν προχωρήσει μπροστά από τον φράχτη, προς την Ελληνική πλευρά!! Όμως, ο Υπουργός Άμυνας, μας διαβεβαίωσε (sic) ότι «δεν μπήκαν σε Ελληνικό έδαφος …. και όλα είναι υπό έλεγχο»!!!
Ας το δεχθούμε αυτό που λέει ο Υπουργός και που το επιβεβαιώνει και η Κυβέρνηση (αν και επανειλημμένα έχουν συλληφθεί ψευδόμενοι)!! Αυτό όμως, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, είναι ότι οι Σκοπιανοί έριξαν πλήθος καπνογόνων και έβαλαν με πλαστικές σφαίρες, ακόμα και βαθιά μέσα στον καταυλισμό των προσφύγων, ΕΝΤΟΣ του Ελληνικού εδάφους, τραυματίζοντας μάλιστα ορισμένους, όχι στιγμιαία και από λάθος, αλλά σκόπιμα και παρατεταμένα!!
Έστω και έτσι λοιπόν, θέλω να ρωτήσω, κάθε θεσμικά «υπεύθυνο», σ’ αυτήν τη Χώρα!!;
– Η ενέργεια αυτή των Σκοπιανών, συνιστά εισβολή ή έστω εχθρική ενέργεια κατά της Χώρας μας ή όχι!;
– Συνιστά ή όχι παραβίαση των συνόρων μας και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου!;
– Επενέβησαν ή όχι, αντίστοιχες Ελληνικές Δυνάμεις, προκειμένου να προασπίσουν τους ανθρώπους, που τελούν υπό την ευθύνη της Χώρας μας!;
– Έγινε ή όχι, διπλωματικό διάβημα και διεθνής καταγγελία των Σκοπίων, για εχθρική ενέργεια εναντίον μας!;
– Η Κυβέρνηση, θεωρεί ότι ήταν απλά, μια βίαιη συμπεριφορά των Σκοπιανών αστυνομικών, ενάντια των προσφύγων (όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κ. Κυρίτσης) ή μήπως ότι ήταν, ένα πολύ σοβαρότερο θερμό συνοριακό επεισόδιο, με ευρύτερες διαστάσεις!;
Είναι πολύ σημαντικό, να ακούσουμε πως τοποθετούνται επισήμως οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές, επ’ αυτών των ζητημάτων, διότι ….. στην διπλωματία, κάθε αμφιβολία και αμφιταλάντευση, δημιουργεί …. προηγούμενα και νέα δεδομένα!!
Ενδεικτικά επισημαίνω ότι, αν υποβαθμιστεί το γεγονός και θεωρηθεί απλά ως …. μια υπερβολική αντίδραση των Σκοπιανών, για την «αποκατάσταση της Τάξης», ΕΝΤΟΣ Ελληνικού εδάφους (όπως είπε ο κ. Κυρίτσης), τότε κανείς δεν θα μπορέσει να αποκλείσει το ενδεχόμενο, αύριο οι Τούρκοι, να δράσουν ανάλογα … κυνηγώντας πιθανούς παράνομους μετανάστες, ακόμα και εντός του λιμένα της Μυτιλήνης!!
Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί, είναι να θεωρηθεί η περιοχή αυτή, ως «περιοχή μειωμένης κυριαρχίας» ή και ως «περιοχή εκτός ελέγχου», στη οποία κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να μπαίνει και να ενεργεί κατά βούληση, όπως αντίστοιχα κάνουν οι Τούρκοι, στο Ιράκ και στη Συρία ή και οι Ισραηλινοί, στη Γάζα και στον Λίβανο.
Να θυμίσω επίσης, ότι πρόσφατα, για μια πολύ πιο επουσιώδη και αμφισβητούμενη παραβίαση των συνόρων τους, οι Τούρκοι κατέρριψαν το Ρωσικό μαχητικό και όρθωσαν περήφανα το ανάστημα τους, σε μια πολύ ισχυρότερη Χώρα, αποδεικνύοντας ότι ένα Κράτος …. δεν κρύβεται πίσω από τις ενοχές του!!
Αντίθετα, από κάτι τέτοιες χλιαρές και αλλοπρόσαλλες αντιδράσεις μας, δώσαμε το δικαίωμα στους ΠΑΝΤΕΣ, να αμφισβητούν τα θαλάσσια σύνορα μας, τα δικαιώματα μας στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ, όπως και αυτή ακόμα την κυριαρχία μας, στα νησιά μας!!
Τέλος, αν τέτοια επεισόδια, όπως αυτά στα Ελληνο-Σκοπιανά σύνορα, είναι πράγματι τόσο επουσιώδη και αδιάφορα, από πλευράς Εθνικής Ασφάλειας και Αξιοπρέπειας, τότε αυτό θα σημαίνει ότι …… τζάμπα ήταν οι θάλασσες που φάγαμε, περιπολώντας ασταμάτητα, τόσα χρόνια στο Αιγαίο και ότι ….. άδικα χύσανε το αίμα του, τόσοι συνάδελφοι μας, για να τα φυλάνε και να τα τιμούν!!

Militaire.gr

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης