Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
08/12/2017 | 17:02 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Ένας Παλαιστίνιος νεκρός και ένας σε κρίσιμη κατάσταση στις διαδηλώσεις κατά της απόφασης Τραμπ

Ένας Παλαιστίνιος νεκρός και ένας σε κρίσιμη κατάσταση στις διαδηλώσεις κατά της απόφασης Τραμπ

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα δύο άνδρες κοντά στα σύνορα της Γάζας σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν μετά την αναγνώριση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων. «Στη διάρκεια των ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Οι δύο Παλαιστίνιοι είναι οι πρώτοι που σκοτώνονται στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης που ανακοινώθηκε προχθές. Ο Μαχμούντ αλ-Μάσρι, 30 ετών, σκοτώθηκε ανατολικά του Χαν Γιούνες, κοντά στον φράχτη ασφαλείας που κλείνει ερμητικά τα σύνορα του Ισραήλ με τη λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Ένας δεύτερος, που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, σκοτώθηκε υπό παρόμοιες περιστάσεις στο ανατολικό τμήμα της περιοχής.

Έπειτα από λίγη ώρα, το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανακάλεσε την ανακοίνωση που είχε κάνει νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με την οποία ένας δεύτερος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της αναγνώρισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως ο άνδρας, που τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα, εξακολουθεί να είναι εν ζωή, αν και η κατάστασή του είναι απελπιστική. Ο εκπρόσωπός του υπουργείου, Ασράφ αλ-Κούντρα, εξήγησε πως ο νεαρός Παλαιστίνιος, η καρδιά του οποίου είχε σταματήσει να κτυπά, είχε κηρυχθεί νεκρός αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή στο νοσοκομείο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης