Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
02/04/2016 | 16:05 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“ΔΝΤούδες” και “αντίΔΝΤούδες”! Η κυβέρνηση “κάνει” παιχνίδι κι εμείς “διχαζόμαστε”

Η κυβέρνηση δείχνει ότι θέλει να ανεβάσει όσο πιο πολύ μπορεί το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου. Το οποίο παρουσιάζει ως ωμό εκβιασμό της χώρας. Γι΄ αυτό και μετά από

το σημερινό δημοσίευμα του Guardian, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο , τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση,τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ θα  επικοινωνήσει και με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Επίσης, ζήτησε από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλη να ενημερώσει τους επικεφαλής των Ευρωομάδων, καθώς και τον Ρομπέρτο Γκαλτιέρη, επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος. Τέλος, ο Πρωθυπουργός πρόκειται να αποστείλει άμεσα, για το συγκεκριμένο θέμα,  επίσημη επιστολή στη Κριστίν Λαγκάρντ.

Όλα αυτά περισσότερο με όρους “επικοινωνιακούς” . Ποιος ακριβώς είναι ο στόχος; Αναμένουμε …

Την ίδια ώρα η κοινή γνώμη, όλοι εμείς δείχνουμε έτοιμοι να “διχαστούμε” ακόμη και για…το ΔΝΤ! Οι ΔΝΤούδες και οι αντι ΔΝΤούδες!!!

Από την ώρα που έγινε γνωστή η συνομιλία Τόμσεν-Βελκουλέσκου στο διαδίκτυο γίνονται ατελείωτες “συζητήσεις” για την “ερμηνεία” όσων λένε οι δυο υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΔΝΤ. Ο καθένας από την πελυρά του επικεντρώνει εκεί θέλει. Όσοι θεωρούσαν αναπόφευκτη την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να μας βάλει στον λαβύρινθο του ΔΝΤ , επισημαίνουν τα εξής:

“Αυτό που λέγεται στην διαρροή Tomsen-Velkouleskou είναι πως οι στόχοι της ΕΕ για 3,5% πλεόνασμα δεν βγαίνουν.

● Λένε πως ο στόχος πρέπει να πέσει στο 1,5% και να γίνει αντίστοιχη μείωση των μέτρων και μείωση του χρέους.

● Πιθανολογείται άρνηση των χωρών της ΕΕ για μείωση των στόχων και ελάφρυνση του προγράμματος..

  • Τέλος, λένε πως η ελληνική κυβέρνηση  δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής γιατί άλλα λέει τη μία μέρα, άλλα την άλλη, κι όταν συμφωνήσει κάτι δεν τον τηρεί την επόμενη.

Από την άλλη η ουσία είναι όσοι διαβάζουν τον εκβιασμό Τόμσεων να μας πάει…καροτσάκι μέχρι τις παραμονές του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για το Brexit ,ώστε η ΕΕ να είναι “στριμωγμένη”.

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να δει με …συμπάθεια το ΔΝΤ. Προφανέστατα δεν έχει αγαθούς σκοπούς για την Ελλάδα κι όποιος το πιστεύει είναι αφελής. Σίγουρα οι ελληνικές κυβερνήσεις την εποχή της κρίσης έχουν κάνει λάθη . Αλλά ομολογημένα λάθη έχει κάνει και το ΔΝΤ! Ομολογίες κυνικές χωρίς καμία απολύτως συνέπεια για κανέναν! Αντιθέτως τα “ελληνικά λάθη” πάντα πληρώνονται τοις μετρητοίς και χωρίς καμία διευκόλυνση! Δεν μπορεί έξι χρόνια τώρα όλοι μας να τα κάνουμε όλα λάθος! Εξάλλου κάνουμε ότι μας λένε κάτι τύποι σαν τουν Τόμσεν και την Βελκουλέσκου. Δεν έχουμε κάνει πράγματι αρκετά απ΄ αυτά που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γίνουν. Πολλά απ΄ αυτά που ζητούν ισοδυναμούν με …εκτελέσεις πληθυσμού.

Ας μην χαλάμε λοιπόν πολύ χρόνο στην …διαμάχη αν είμαστε με το ΔΝΤ ή με τους Ευρωπαίους. Μας έχουν και οι δύο γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια. Αυτό που τους απασχολεί είναι να έχουν τον ελεγχο και τα κέρδη τους και πάνω σ΄ αυτά “πλακώνονται” μ΄ εμάς να παρακολουθούμε. Εμείς είναι το θέμα τι κάνουμε. Γιατί ακόμη και υπό την ασφυκτική οικονομική κατοχή στην οποία βρισκόμαστε ,πρέπει να βρούμε τρόπους για να διορθώσουμε το μαύρο μας το χάλι. Αν περιμένουμε να μας το διορθώσουν ο Τόμσεν,η Βελκουλέσκου, ο Σόϊμπλε και ο …Ντάϊσενμπλουμ, “ζήτω που καήκαμε”. Κι έχουμε ήδη καεί αρκετά.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης