Υποστηριξε το militaire
ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
18/10/2017 | 06:09 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ από τον Κων. Φράγκο στο Militaire!

ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ από τον Κων. Φράγκο στο Militaire!

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

Από τον Κων. Φράγκο

 

Ο συγκλονισμός του κ. Τσίπρα

  • Συγκλονισμένος δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά την πτήση του με το αεριωθούμενο μαχητικό F – 16. “Υπερασπίζεσθε αξίες.. Σας ευχαριστώ… Μεγάλο προτέρημα που διαθέτει η ΠΑ είναι η ψυχή του Έλληνα πιλότου”, είπε.

Εγώ κ. Πρωθυπουργέ, παρότι σας συμπαθώ σφόδρα, όταν άκουσα τις δηλώσεις σας άρχισα να καγχάζω και να μουρμουρίζω το περίφημο τραγούδι του αξέχαστου Μητσάκη “Αυτά που λες εγώ τ’  ακούω βερεσέ, τα παραμύθια σου τ’  ανθίστηκα πια τώρα…”.

  • Πώς επιτρέπετε σε Υπουργούς σας – σαμποτέρ να υπονοεύουν και να φθείρουν αυτή την υπέροχη και φοβερή ψυχή και το φρόνημα των Ελλήνων πιλότων, μαχητών, ναυτών, καταδρομέων κ.λπ. με το να τους ληστεύουν τους μισθούς και να κατατρώγουν τις συντάξεις;
  • Παρακαλώ καλέστε, ιδιαιτέρως, ένα, ένα τους Αρχηγούς να σας τα πουν ωμά τα πράγματα και όχι με περικοκλάδες  και ωραιοποιήσεις. Καλή επιτυχία στο Ταξίδι σας στις ΗΠΑ κ. Πρωθυπουργέ… Και προσοχή! Μην εγγραφείτε στη λέσχη παραγωγής Πομφολύγων και ψευτοπατριωτισμού Παυλόπουλου – Καμμένου. Τα στελέχη καγχάζουν…

Των οικιών υμών εμπιπραμένων

Υμείς άδετε, έλεγε ο κυρ – Αίσωπος

  • Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βουλιάζουν από την ανεξέλεγκτη από εμάς και συστηματικά ελεγχόμενη πλήρως από τον Ερντογάν ροή προσφύγων.
  • Οι παραβάσεις – παραβάσεις του εναέριου χώρου μας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
  • Το εσωτερικό έχει διαιρεθεί σε τέσσερα κρατίδια: Των Εξαρχείων, του Μενιδίου, της υπόλοιπης Ελλάδας και το “κινητό” του Ρουβίκωνα (να μας ζήσεις κ. Τόσκα).
  • Τα σύνορα προς Αλβανία – Σκόπια είναι διάτρητα. Έχουν καταργηθεί αστυνομικά φυλάκια για να αποσυρθούν αστυνομικοί, προκειμένου να φρουρούν (ως μπάτλερ, κηπουροί ή οδηγοί) διάφορους ανυπόληπτους celebrities (και να μας ξαναζήσεις κ. Τόσκα).
  • Η αποτροπή νοσεί…
  • Η Βουλή και ο κατευθυνόμενος Τύπος δημιουργεί τεράστιο θέμα για ένα επιστημονικό θέμα που έπρεπε να έχει περάσει με μία απλή τροπολογία, του διεμφυλικούς. Κι από κοντά η Εκκλησία που φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν, διογκώνει το ανύπαρκτο θέμα. Ζήτω το Έθνος!!

Έξω πάμε καλά

Η Ελληνική, Ιδιωτική, Αμυντική Βιομηχανία MILTECH (Κων. Κουτσός) κατασκευάζει στο εργοστάσιό της (Κορωπί):

  • Όλο το ηλεκτρονικό σύστημα των γαλλικών μαχητικών RAFALE.
  • Όλες τις καλωδιώσεις (100%) των ελικοπτέρων ΝΗ – 90 (20 Ελληνικών και 5 Γερμανικών).
  • Οθόνες απεικόνισης δεδομένων μαχητικών MIRAGE 2000 (32 ΓΙΑ ΤΗΝ Ελλάδα και 7 για την Αίγυπτο).
  • Και  σε άλλα.

Κι ακόμη καλλίτερα

Ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Αλκιβιάδης Στεφανής πραγματοποίησε πρόσφατα επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ γενόμενος δεκτός με ιδιαίτερες τιμές.

Πέραν των υπηρεσιακών επαφών, οι οποίες υπήρξαν καρποφόρες, ο Α/ΓΕΣ τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο National Defense University της Ουάσινγκτον, με εντυπωσιακή τελετή, ως απόφοιτός του καθότι κατέλαβε το αξίωμα του Α/ΓΕΣ. Σημειώνω ότι ο κ. Στεφανής είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου αυτού (τάξη 2009) απ’  όπου κατάφερε να τερματίσει πρώτος επί 100 συμμαθητών του1

Στην τελετή παρέστησαν σημαντικές προσωπικότητες των ΗΠΑ και της Ελλάδος.

Επίσης συμμετείχε στο συνέδριο ENDURING PARTNER SHIPS του Πανεπιστημίου και επισκέφθηκε Μονάδες Πεζοναυτών.

Ο Αρχηγός, ο οποίος διακρίνεται και για τις διπλωματικές του δεξιότητες, έπεισε τον Στρατηγό κ. Milly, Αμερικανό Α/ΓΕΣ, να αποδεχθεί πρόσκληση επίσκεψης στην Ελλάδα.  Είκοσι επτά χρόνια είχε να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα Αμερικάνος Α/ΓΕΣ. Welcome!

Τι ψάρια πιάσαμε;

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αμερικάνικης πλευράς, τούτη τη φορά, έχουμε και λέμε:

  1. Ολοκληρώνεται η παραχώρηση των τελευταίων Ε/Π CHINOOK, ώστε να υπάρχει στην Αερ. Στρατού ένας στόλος 25 σκαφών Δεν φαίνεται να προχωράει το θέμα περαιτέρω.
  2. Η παραχώρηση TOMA BRANDLEY  έχει ακόμα δρόμο.
  3. Η παραχώρηση 60 ελικοπτέρων OH – 58 ενώ έβαινε καλώς, καθυστερεί όχι από αμερικάνικης πλευράς αλλά από Ελληνική “δυσκοιλιότητα”, ενδοϋπουργική. Παρουσιάζονται εγγενείς δυσχέρειες. Οι Αμερικάνοι έθεσαν χρονικό όριο μετά την εκπνοή του οποίο ματαιώνεται η παραχώρηση. Είναι κρίμα ο Ελληνικός Στρατός να χάνει μια τέλεια ευκαιρία δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει δυνατότητα προμήθειας νέων υλικών. Θα είναι, όντως, κρίμα.
  4. Οι Αμερικανοί προτίθενται να παραχωρήσουν 900 ειδικά οχήματα (π.χ. βενζινοφόρα, αρματοφόρα κ.α.) εντελώς δωρεάν. Σημειώνω ότι το κόστος καινούργιων είναι δυσθεώρητο και τα οχήματα εντελώς αναγκαία.

Ασφαλώς θα προηγηθεί επιλογή…

Για τα υπ’ αρ. 3 και 4 παραπάνω ισχύει ο αφορισμός του μεγάλου Ν. Καζαντζάκη (Καπετάν Μιχάλης) “Ο Γρηγόρης εγρηγόρει, ο Μελέτης εμελέτα, του την έφαγε ο Γρηγόρης του Μελέτη την γυναίκα”. Στην περίπτωσή μας Γρηγόρης είναι οι άλλοι “σύμμαχοι”. που καιροφυλακτούν να πάρουν αυτοί τα υλικά.

Όσον αφορά τα μεταφορικά, είμαι βέβαιος ότι ο κ. Κυριακίδης θα βρει άκρη από ΑΩ.

Ινστιτούτο για την επανεκκίνηση της Ελλάδας

Εμφανίσθηκε αυτό το λογότυπο στην οθόνη του υπολογιστή μου. Τι σημαίνει, ποιος ή ποιοι είναι οι επανεκκινητές; Στο προσεχές. Έχει ενδιαφέρον…

 

Αυτό το μάμπο, το μπραζιλιέρο…

Μου δίνει κέφι, μου δίνει στιλ…

Μια μεγάλη επιτυχία του αλησμόνητου Γιώργου Μουζάκη που έκανε θραύση στη δεκαετία του 60…

Ο κ. Πάνος Καμμένος, ανήσυχος ταξιδευτής, έχων στη διάθεσή του ένα υπερπολυτελές jet, το GULF STREAM “πετάχτηκε” (ιπτάθηκε για να κυριολεκτούμε) μέχρι την BRASIL να δει τον ομόλογό του κ. RAUL JUNGMANN, και, επ’  ευκαιρία, την έχουσα σχέση στοργής, από εποχής Άκη, με τους ελληνικούς εξοπλισμούς εταιρεία EMBRAER.

Δεν με ενδιαφέρει πια το τι πράττει η εξουσία που ζει μακράν του δράματος των πολιτών και των ελλείψεων στην Άμυνα, αλλά γνωρίζω ότι ένας βετεράνος κι έτερος συνταξιούχος προβληματίζεται ν’  αγοράσει ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο δέκα διαδρομών. Άφεριμ!

Ο δε παράνομος Ιούδας, ουκ ηβουλήθη συνιέναι

Καλλίτερα ένα άθλιο τέλος, παρά μία αθλιότητα χωρίς τέλος.

Κάρλ Μάρξ

Πρόκειται για τον μοιραίο Πρωθυπουργό της χώρας, τον Αρχιερέα της διαπλοκής (όπως τον είχε ονομάσει τότε ο κ. Κων. Καραμανλής ο οποίος αργότερα εξελίχθη σε Πρωτοσύγκελο του κουκουλώματος) , κ. Κων. Σημίτη. Τον άνθρωπο του Χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών Αγώνων, του Κτηματολογίου, του οργίου των εξοπλισμών, της φαντασμαγορίας, των δημοσίων έργων του “λαδώματος” με 400 εκ. $ της GOLDEN SACHS (για συγκάλυψη του Ελληνικού χρέους και εξασφάλιση εισιτηρίου για την ΟΝΕ) κ.λπ. Δεν αποσύρεται. Θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα από το παρασκήνιο. Συνεχίζει να αρθρογραφεί επιτιθέμενος, σφόδρα, κατά του Τσίπρα.  Τελευταία (Καθημερινή, 24/9) “ξεπατώνει” τις αποτυχούσες κυβερνήσεις Καραμανλή, Γιωργάκη ενώ ούτε μια λέξη αυτοκριτικής δεν θέλει να συλλαβίσει, να ζητήσει μια συγγνώμη για την άθλια περίοδο της δικής του διακυβέρνησης. Αυτά κάνουν η ατιμωρησία, η έλλειψη ΝΕΜΕΣΕΩΣ που κυριαρχούν στη χώρα, που την επέβαλε η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών.

Εδώ καράβια χάνονται

Ένας πολιτικός μπορεί να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την δουλειά του. Ακόμα και να γίνει πατριώτης

William Hearst

Ενώ η χώρα είναι άνω κάτω, βυθίζεται, ολημερίς, περισσότερο στην κρίση, είναι αρκετοί που ζουν στο κόσμο τους. Όχι, δεν εννοώ μόνο τους κ. Σημίτη και Π. Καμμένο. Εστιάζω το σχόλιό μου στον τ. Πρωθυπουργό Γιωργάκη τον Καστελοριζιώτη που βύθισε τη χώρα στο χάος (σ.σ. όχι  μόνος του βέβαια, αλλά παρέα με Σημίτη, Καραμανλή, Αντωνομπένηδες). Δεν χάνει την ευκαιρία να οργανώνει σεμινάρια (σ.σ. όπως αυτό του καλοκαιριού στην Ελούντα) και μακρινά ταξίδια. Που βρίσκει το χρήμα; Ποιος τον επιδοτεί; Μήπως κάποιο ίδρυμα που εισπράττει από το κράτος; Τελευταία στην ΝΥ, έσπευσε να διεισδύσει στο πλήθος των προσωπικοτήτων που συνέρρεαν για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και να συγκαλέσει ημερίδα της ανυπόληπτης Διεθνούς του Σοσιαλισμού, της οποίας Προεδρεύει. Κάλεσε μάλιστα να ομιλήσει τον σκληρό Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί. Τι μυαλό κουβαλάει;

Εν τω μεταξύ διαβάζω στην Εφημερίδα των Συντακτών (26.04.13): “Σημεία και τέρατα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ επί Προεδρίας Γιωργάκη. Εκταμίευαν τεράστια ποσά χωρίς παραστατικά. Τρύπα 145 εκ ευρώ. Μόνο για ταξίδια ενός χρόνου 53,4 εκ. ευρώ”. Ποιος πνίγει αυτή την βρωμερή υπόθεση; Ασφαλώς η συντεχνία… Τι λέτε κ. Παπαγγελόπουλε, Υπουργέ, κατά της διαφθοράς; Να τα κουκουλώσουμε όλα;

Στην Ν.Υ, όμως συνέβη και το εξής ευτράπελο. Μια άλλη, νεοεμφανισθείσα οργάνωση ασχέτων υπό τον τίτλο INTERNATIONAL LEADERSHIP ASSOCIATION, απένειμε στο Γιωργάκη το τίτλο “Σπουδαίου Ηγέτη της Εποχής μας!” Ξεκαρδίστηκαν στα γέλία όλα οι χελώνες καρέτα – καρέτα. Η Φώφη έσπευσε να του στείλει, ένθερμο συγχαρητήριο τηλεγράφημα…

Εγκεφαλικό ή ηλίαση;

Με την ηλικία η ευφυΐα μειώνεται. Η βλακεία ποτέ.

Όσκαρ Ουάιλντ

Αν με ρωτούσατε προ εβδομάδων ποιον θα προτιμούσα από αυτό το κουλουβάχατο των υποψήφιων αρχηγών της ΔΗΣΥ που διεκδικούν την ηγεσία ενός ανύπαρκτου κόμματος, θα επέλεγα από το τίποτα που είναι η κ. Φώφη τον Γιάννη Ραγκούση. Γνωρίζω ότι έχει δουλέψει. Είχε supermarket στην Πάρο, κι αυτό είναι σημαντικό. Προ ημερών, ρωτήθηκε από συντάκτη των ΝΕΩΝ (01.10.17) αν θα συνεργαζόταν με την ΝΔ, απάντησε “Ποτέ! Εξαίρεση η εκλογή του ΠτΔ, αν προτεινόταν ο Σημίτης ή ο Γιωργάκης¨. Αμέσως κλήθηκε ιατρός…

Ο κυρ – Θόδωρος (ολίγη άνοια)…

Ενθυμού Τιμολέων, διότι όστις λησμονεί δεν ενθυμείται πλέον

Μπαλζάκ

Ο Πάγκαλος των Ιμίων, της συμφωνίας της Μαδρίτης, του Οτσαλάν, του “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ”, ο όλεθρος για τη χώρα γράφει σε άρθρο στα ΝΕΑ (01.10.17) “… Ο Γιωργάκης όταν είπε ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ δεν εννοούσε ότι τα κεφάλαια είναι σε υπερεπάρκεια. Εννοούσε ότι αυτό που γινόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή (σ.σ. όργιο δανεισμών, καταιγίδα διορισμών, διογκωμένοι δημόσιοι οργανισμοί, αρπαχτές, διάλυση κράτους, διάτρητη άμυνα κ.α.) θα μπορούσε να συνεχισθεί να γίνεται. Δηλαδή ότι το κράτος, ο δημόσιος τομέας γενικότερα, θα μπορούσε να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισέπραττε και στον ενδιάμεσο χρόνο να δανείζεται από ιδιώτες, ξένους κρατικούς οργανισμούς, τράπεζες πάσης φύσεως…”

Ο κυρ – Θόδωρος, λοιπόν, μετά τόσα χρόνια παρουσιάζει ανάγλυφα την ανεπάρκεια και ανικανότητα του Γιωργάκη που ο Ραγκούσης θέλει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κυρ – Θόδωρος, όμως, τότε είχε ορκιστεί Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ουδέν έπραξε να συγκρατήσει τον ασυγκράτητο Γιωργάκη που πολλάκις, πριν χρισθεί Αντιπρόεδρος, τον είχε ονομάσει κενοκέφαλο. Τον  ήξερε καλά. Περιορίστηκε να τρυγάει την εξουσία. Ο κυρ – Θόδωρος παρουσιάζει σαφείς ενδείξεις άνοιας γιατί ξεχνά. Λησμονεί τον βίο και πολιτεία του επί κυβέρνησης Γιωργάκη. Τον παραπέμπω σε ένα σοφό στίχο του Καβάφη:

“Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον. Όσο μπορείς, να μην την εξευτελίζεις μες την πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στις πολλές κινήσεις και ομιλίες¨.

ΝΙΜΤΣ

Πέραν των καλών υπηρεσιών που προσφέρει στους βετεράνους, τις οικογένειές τους και πάσχοντες ασφαλιστικών ταμείων επέδειξε μια υψηλής ιατρικής αντίληψης μέριμνα για τους συνοδούς των ασθενών, του επισκέπτες και τους εξεταζόμενους στα εξωτερικά ιατρεία.

Το νέο κυλικείο – καφετέρια είναι προχωρημένης αντίληψης και χώρος πολιτισμένος και ευχάριστος. Έργο του γιατρού Γεν. Δ/ντη, απελθόντος, Στρατηγού κ. Γιάννη Αγγελάκα και νυν Ταξιάρχου κ. Γιώργου Γιαννάκου.

Υπάρχουν λεφτά

Δεν επαναλαμβάνω για εντυπωσιασμό το ατυχές σλόγκαν Γιωργάκη, όπως του το υπαγόρευε εις το ους η μεγάλη οικονομολόγος κ. Λούκα Κατσέλη (πρώην σύμβουλος της Μιμής, την οποία μετά ανακήρυξε ως Ηγερία των οικονομικών ο κ. Τσίπρας). Λεφτά, όντως υπάρχουν  για να ενισχυθεί η αποτροπή, να γίνει ο εκσυγχρονισμός των μαχητικών F – 16 και των φρεγατών MEKO, να μειωθούν οι φόροι, να αυξηθούν οι συντάξεις κ.λπ. Υπάρχουν αλλά τα μασάνε ολίγοι απατεώνες υπό την αιγίδα του κράτους.

Το λαθρεμπόριο καυσίμων

Βενζίνες και πετρέλαια εμείς τα κυνηγάμε γιατί έχουν πολλά λεφτά και μόρτικα περνάμε

Λαϊκό άσμα

Το τραγουδούσαν οι μαυραγορίτες και δοσίλογοι στην κατοχή, (αρκετοί από αυτούς έγιναν βουλευτές και υπουργοί), όταν ο λαός πέθαινε από πείνα.

Το ίδιο μοτίβο τραγουδιέται και σήμερα, απαράλλακτα. Το λαθρεμπόριο καυσίμων, που το ανέδειξε το ναυάγιο της Σαλαμίνας, ανθεί και προκαλεί ζημιά στο δημόσιο, διαπιστωμένα, άνω των 2 δις ευρώ, ετησίως.

Αυτό σημαίνει ότι με τα διαφεύγοντα φορολογικά έσοδα μιας χρονιάς  πέραν των εκσυγχρονισμών γίνονται και άλλα πράγματα. Μιας χρονιάς!

Γιατί επιτρέπεται να ανθεί; Διότι τα λαμόγια είναι υψηλά ιστάμενοι, το χρήμα (λάδωμα) χοντρό και οι πολιτικοί απρόθυμοι να βάλλουν τάξη.

“Λαθρεμπόριο και παραβατικότητα μαστίζουν την αγορά καυσίμων” είναι τίτλος εκτεταμένου άρθρου της Καθημερινής (05.10.17) . Και συμπληρώνει: Λαθρεμπόριο από πλοία φαντάσματα. Κανείς, μωρέ, δε τα βλέπει, ούτε τα μυρίζεται; Ούτε εσείς της Αριστερής (;) κυβέρνησης;

Εκσυγχρονισμός των φρεγατών

Δεν θα ήσαν αυτοί λύκοι, αν εμείς δεν ήμασταν πρόβατα

Μπαλζάκ

  • Η Πολωνία εκσυγχρονίζει δύο υποβρύχιά της για να ελέγχει τον θαλάσσιο χώρο της Βαλτικής.
  • Η Βουλγαρία προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια δύο (2) κορβετών αλλά φλερτάρει για την αγορά προς την Γαλλία που προσφέρει τον τύπο Gowing.
  • Και οι δύο παραπάνω χωρίς να απειλούνται.
  • Εμείς επιχειρούμε με μπαλώματα να εκσυγχρονίσουμε λίγες φρεγάτες την στιγμή που η Τουρκία αντιπαραθέτει 6 – 8 υπερσύγχρονες φρεγάτες – κορβέτες. Κ έρχονται μετά οι Παυλοκαμμένοι, να μας διαβεβαιώνουν για κυριαρχία στο Αιγαίο.
  • Με αυτές τις μεσοβέζικες μεθοδεύσεις κοροϊδεύουμε, δεν κτίζουμε αποτροπή, δεν παράγουμε άμυνα.  Τα “εκ των ενόντων”, ας τα αφήσουμε. Τελείωσαν τα ενόντα. Λεφτά υπάρχουν… Απουσιάζει η πολιτική βούληση.

Να και κάτι σωστό

  • Διατέθηκε από την ΠΑ Α/Φ EMBRAER VIP για την μεταφορά αγοριού 13 ετών από την Ελευσίνα στη LYON για επείγοντα επέμβαση.
  • Επιτέλους, Α/Φ VIP δεν διατίθεται για αναψυχή και χλίδα.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης