Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
01/04/2016 | 11:53 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Διάψευση ΠΟΕΣ για δημοσίευμα που θα μπορούσε να είναι …πρωταπριλιάτικο!

Διάψευση ΠΟΕΣ για δημοσίευμα που θα μπορούσε να είναι ...πρωταπριλιάτικο!

Η προσπάθεια απαξίωσης της ΠΟΕΣ δεν έχει ούτε μέτρο,ούτε τέλος. Όσοι επιθυμούν διακαώς την διάλυσή της με κάθε τρόπο δεν έχουν “φρένο” . Και όσο ο στόχος δεν επιτυγχάνεται τόσο οι επιθέσεις αποκτούν όλο και περισσότερο “επιθετικό” χαρακτήρα. Αν και σήμερα είναι …πρωταπριλιά, δημοσίευμα στο διαδίκτυο έγραψε ότι η ΠΟΕΣ “ανέχθηκε τουρκικά καπρίτσια” στο EUROMIL! Επειδή έχει ξανασυμβεί κάμποσες φορές οι Τούρκοι να προσπαθούν να κάνουν “πονηριές” και η αντίδραση των Ελλήνων στρατιωτικών είναι γνωστή , θα προτείναμε να βρουν άλλο πεδίο για την “επιχείρηση απαξίωσης”.

Η διάψευση της ΠΟΕΣ:

Σχετικά με δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε στρατιωτικό site και το οποίο αναφερόταν σε φερόμενη ανοχή των Ελληνικών (μεταξύ των οποίων και η Ομοσπονδία μας) και Κυπριακών ενώσεων, που είναι μέλη του Πανευρωπαϊκού Οργανισμού EUROMIL, σε «τουρκικά καπρίτσια», όσον αφορά τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων εκπροσώπων, οφείλουμε να γνωρίσουμε στα μέλη μας και τους αναγνώστες του site τα πραγματικά γεγονότα, τα  οποία δυστυχώς διαφέρουν από όσα δημοσιεύθηκαν.

Κατ’ αρχάς, η Ένωση Αποστράτων Υπαξιωματικών Τουρκίας (TAS) έγινε δεκτή στον EUROMIL με την ιδιότητα του παρατηρητή στο Presidium της Ρώμης, τον Οκτώβριο του 2014, περίοδο κατά την οποία η Ομοσπονδία μας δεν ήταν μέλος του. Η Ομοσπονδία μας εντάχθηκε στον EUROMIL, κατόπιν αίτησής της, τον Απρίλιο του 2015. Η TAS στο καταστατικό που υπέβαλε αναφερόταν στο δικαίωμα εκπροσώπησης των αποστράτων Υπαξιωματικών του Τουρκικού στρατού, δίχως να γίνεται αναφορά στους στρατιωτικούς του «ψευδοκράτους». Οι εκπρόσωπου της TAS λίγες ημέρες αργότερα αποφάσισαν σε Διοικητικό Συμβούλιό τους να συμπεριλάβουν και τους Υπαξιωματικούς του «ψευδοκράτους». Η πράξη τους αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Κυπριακών ενώσεων, οι οποίες με την υποστήριξη της Π.Ο.Ε.Σ. και της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., αποφάσισαν να θέσουν το σοβαρό αυτό ζήτημα στο Προεδρείο του EUROMIL, στο αμέσως επόμενο Presidium, το οποίο διοργανώθηκε τον Απρίλιο του 2015 στην Αθήνα. Εκεί, μετά τις επίσημες τοποθετήσεις, το Προεδρείο του EUROMIL έκανε δεκτές τις ενστάσεις μας και προχώρησε σε επίσημη δήλωση, με την οποία ξεκαθάρισε πως το «ψευδοκράτος» δεν μπορεί να εκπροσωπείται στον EUROMIL και ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναγνωρίζεται. Επιπλέον, αφαιρέθηκε οποιαδήποτε αναφορά της TAS στο «ψευδοκράτος» κατά την κατάθεση της 6μηνιαίας Εθνικής Αναφοράς της.

Από τα παραπάνω καθίσταται προφανές ότι ουδέποτε η Π.Ο.Ε.Σ. αποδέχτηκε ή ανέχθηκε οποιασδήποτε μορφής προβολή του «ψευδοκράτους» στον EUROMIL, μας προκαλεί δε εύλογα την απορία ο λόγος που επιλέχθηκε η παρούσα χρονική στιγμή για την προβολή ενός γνωστού ζητήματος το οποίο έληξε ένα χρόνο πριν. Οι στρατιωτικοί της Κύπρου εκπροσωπούνται μόνο από τις τρεις ενώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε ότι ο EUROMIL δεν συνιστά πολιτικό Οργανισμό και δεν λαμβάνει μέρος σε πολιτικές διενέξεις των μελών του. Μοναδικός σκοπός του είναι η υποστήριξη, η προώθηση των συμφερόντων και η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ευρωπαίων στρατιωτικών. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο και επί των κοινών μας σκοπών, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αρμονικά με όλους τους συναδέλφους μας στον EUROMIL, στα πλαίσια του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης