Υποστηριξε το militaire
Breaking News Θητεία
10/08/2016 | 06:44 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Δεν μας περισσεύουν στρατιώτες για γκαρσόνια! Καταγγελίες για τα θέρετρα

Δεν μας περισσεύουν στρατιώτες για γκαρσόνια! Καταγγελίες για τα θέρετρα

Το φαινόμενο της χρήσης στρατιωτών για υπηρεσίες στα καλοκαιρινά θέρετρα των αξιωματικών έχει πολλές φορές απασχολήσει. Οι νέοι παρουσιάζονται στον στρατό για να γίνουν μαχητές κι όχι γκαρσόνια. Αν μας περίσσευαν στρατιώτες δεν θα υπήρχε θέμα προς συζήτηση. Επειδή όμως …τους ψάχνουμε με το τουφέκι δεν νομίζουμε ότι εξυπηρετεί σε τίποτα η χρησιμοποίησή τους σε τέτοιες “αποστολές”. Τα θέρετρα έχουν ευτυχώς έσοδα. Ας προσλάβουν άνεργους νέους για να δουλέψουν και να πάρουν έστω για κάποιους μήνες ένα μισθό.

Όλα αυτά με αφορμή τα όσα καταγγέλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Γράφει:

“Πολλές φορές η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έχει αναδείξει το ζήτημα της χρήσης στρατευμένων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ως Υπηρετικό Προσωπικό προκειμένου το κράτος και η εκάστοτε κυβέρνηση να προσφέρουν φθηνές διακοπές τους στρατιωτικούς. 

Παρέχοντας φυσικά δουλικές υπηρεσίες πάντα με πρόσχημα την εκπλήρωση της υποχρεωτικής θητείας.

Το μόνο που έχει αλλάξει με τα όσα ίσχυαν στο παρελθόν είναι η ανάδειξη της Υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ. Tα πολιτικά στελέχη του κόμματος αυτού ως αντιπολίτευση καταδίκαζαν την εκμεταλλευτική και καταπιεστική πρακτική του Υπουργείου Πολέμου, για να τη διατηρήσουν μόλις πήραν την εξουσία.

Για να δούμε όμως τι σημαίνει να υπηρετείς σε ΚΑΑΥ.

Ξύπνημα νωρίς το πρωί και αμέσως μετά καθαριότητες. Η μάχη με τα φύλλα έχει αποφασιστική σημασία όπως και η φροντίδα της εκκλησίας.  

Ακολουθεί υπηρεσία από τις 13.00-24.00 σερί: πάσο, λάντζα, καθαριότητες ενώ μετά ακολουθούν υπηρεσίες φρούρησης, σκοπιά και περίπολο.

Συχνότατα όμως είναι και τα γλέντια των στελεχών που απαιτούν οι φαντάροι να είναι μάχιμοι υπηρέτες τους έως τις 2.30-3.00 π.μ.     

Φυσικά, οι φαντάροι δεν αντέχουν σε όλα αυτά και είναι ζήτημα χρόνου πότε θα καταρρεύσουν. 

Σύμφωνα με καταγγελία, ένας στρατιώτης παρουσίασε έντονους πόνους στη μέση και ο γιατρός της μονάδας έκρινε ότι έπρεπε να ακολουθήσουν πιο ουσιαστικές εξετάσεις σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Αυτό που δεν έκανε ο γιατρός, όπως ήταν υποχρεωμένος, ήταν να ενημερώσει για την κίνηση που απαιτούνταν με αποτέλεσμα οι φαντάροι να περιμένουν άδικα την επόμενη μέρα και να μην καταφέρουν να μετακινηθούν στο Νοσοκομείο.

Η ταλαιπωρία όμως είχε και συνέχεια όταν έπεσαν θύματα μιας ακραίας βάναυσης, παράνομης και αυθαίρετης κίνησης από γυναίκα υπαξιωματικό με καθοριστικό ρόλο στο Α’ Γραφείο. 

Η σατράπης αυτή, έκρινε ότι οι φαντάροι έκαναν θέατρο για να αποφύγουν υπηρεσίες και έσκισε τις γνωματεύσεις του γιατρού!    

Φυσικά, σε αυτή τη μονάδα η έξοδος είναι άγνωστη λέξη! 

Ενώ το φαγητό δεν τρώγεται με τίποτε. Την ίδια στιγμή που οι φαντάροι τρέχουν σαν τρελοί για να εξυπηρετήσουν τους στρατιωτικούς, στους ίδιους προσφέρονται άθλια γεύματα. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι το κρέας-γκοτζίλας  είναι γαλλικής εισαγωγής!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1ο: Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη μονάδα υπήρξαν αντιδράσεις από τους φαντάρους. Βγήκαν μαζικά παραπονούμενοι, ανέφεραν με θάρρος την αδικία, τις αυθαιρεσίες και τις παράνομες πράξεις των στελεχών.

Ο διοικητής της μονάδας, χαμηλόβαθμος στρατιωτικός έδειξε ότι δεν τα γνώριζε. Και με τις πρωτοβουλίες που έλαβε απέδειξε ότι δεν τα επικροτούσε. Έγιναν δριμείες συστάσεις στην υπαξιωματικό και δόθηκαν οδηγίες για τον καλύτερο καταμερισμό των υπηρεσιών.

Φυσικά, στη διάθεση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ βρίσκονται τα στοιχεία όλων των εμπλεκόμενων. Και θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πραγμάτων, δηλώνοντας ότι είμαστε κάθε στιγμή στο πλευρό των φαντάρων.    

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2ο: Το υποκριτικό ενδιαφέρον των Καμμένου-Βίτσα-Αποστολάκη για τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων ξεπερνά κάθε όριο όταν οι ίδιοι, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του πελατειακού κράτους που συντηρούν, διατηρούν εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα και μετατρέπουν τους φαντάρους σε δούλους. 

Μερίδιο στην εκμετάλλευση μας διεκδικούν και οι στρατιωτικοί που παρουσιάζονται υπέρμαχοι της αύξησης της θητείας. 

Βεβαίως οι ίδιοι απολαμβάνουν τα προνόμια τους σε βάρος των συναδέλφων στρατιωτών. Χιλιάδες φαντάροι για ένα ολόκληρο εξάμηνο αποσπασμένοι από τις μονάδες τους ή έχοντας πάρει μετάθεση στα ΚΑΑΥ αναλαμβάνουν την συντήρηση-φρούρηση αυτών, τη μέρα υπηρέτες των αξιωματικών, το βράδυ σκοπάνθρωποι. 

Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή των φαντάρων από ΚΑΑΥ-Λέσχες Αξιωματικών. 

Οι ανάγκες αυτών να καλυφθούν από πολιτικό προσωπικό. 

Καμιά αύξηση στην στρατιωτική θητεία”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης