Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
10/01/2018 | 06:35 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Δεν αλλάζει κανένας Αρχηγός” διαβεβαιώνει ο Καμμένος και ο “έλεγχος” που πρέπει να τους δώσει

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το προσωπικό του ΥΠΕΘΑ υπερασπίστηκε την ορθή επιλογή του για τη διετή θητεία των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων: “Δεν θα έχουμε φαινόμενα του παρελθόντος με συνεχείς αλλαγές ηγεσίας”, είπε δίνοντας τέλος στα σενάρια που παράγονται το τελευταίο διάστημα από όσους αντί να κάνουν τη δουλειά για την οποία επελέγησαν απλά προσπαθούν να “χτίσουν” σκαλοπάτι για την επόμενή τους μέρα.

Ο ΥΕΘΑ αλλά και ο Α/ΓΕΕΘΑ υπερασπίζονται την επιλογή της θητείας Αρχηγών, η οποία ήταν ορθότατη. Στην πράξη βέβαια φαίνονται και τα “κουσούρια” κάθε νέου μέτρου. Σ΄ ότι έχει να κάνει με τη θητεία Αρχηγών το θέμα που έχει προκύψει είναι τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος από τους Αρχηγούς θεωρεί τη θητεία του απλά χρόνο που περνά για να τον οδηγήσει στην επόμενη θέση που έχει στοχεύσει! Περιμένουμε δύο χρόνια να περάσουν έτσι απλά; Παλαιότερα ίσως να ΄χαμε την πολυτελεία. Σήμερα όχι.

Με δεδομένη την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας αλλά και του Α/ΓΕΕΘΑ να μην γίνουν αλλαγές, δύο πράγματα μένει να γίνουν:

• Με τη συμπλήρωση ενός έτους η πολιτική ηγεσία να μοιράσει …ελέγχους! Ποιοι είναι κάτω από τη βάση και πρέπει να προσπαθήσουν και ποιοι δικαιώνουν την επιλογή και την εμπιστοσύνη που τους δόθηκε. Κάθε Αρχηγός επελέγη με κάποια κριτήρια. Μέχρι στιγμής κάποιοι πιάνουν τους στόχους και κάποιοι ακόμη δεν έχουν καν στοχεύσει.

• Οι επόμενοι Αρχηγοί όταν θα ΄ρθει η ώρα να επιλεγούν θα πρέπει εκ των προτέρων να παρουσιάσουν τους στόχους που έχουν και το χρονοδιάγραμμά τους για να τους επιτύχουν. Χωρίς αυτή τη δέσμευση η θητεία των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων δεν θα ΄χει νόημα και ουσία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης