Υποστηριξε το militaire

Δάκρυα κι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους πρωταγωνιστές Λιμενικούς του 4,1 Μίλια! ΒΙΝΤΕΟ

Militaire News

Απολογούμαστε γιατί μέχρι απόψε που η τηλεόραση πρόβαλε  το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ της Ελληνίδας Δάφνης Ματζιαράκη δεν το ΄χαμε παρακολουθήσει ολόκληρο. Και ο φόρτος δουλειάς δεν είναι δικαιολογία. Δεν είναι τυχαίο ότι επελέγη να είναι υποψήφιο για Όσκαρ! Είναι ότι πιο συγκλονιστικό υπάρχει σε εικόνα από το πέρασμα των προσφύγων και των μεταναστών από τα μικρασιατικά παράλια στα ελληνικά νησιά.

Είναι δύσκολο να το παρακολουθήσεις και να μην κλάψεις!

Απαντά σ΄ όλους όσους με πολύ μεγάλη ευκολία ρωτάνε “γιατί δεν μένουν στην πατρίδα τους να πολεμήσουν”. Συνήθως το αμέσως επόμενο θέμα της συζήτησης είναι “πως θα φύγουν άμεσα τα δικά μας τα παιδιά στο εξωτερικό”! Για να βρουν δουλειά κι όχι επειδή τα “κυνηγάνε” οι σφαίρες.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά του Λιμενικού Σώματος. Στον καπετάνιο και στο πλήρωμα του σκάφους πάνω στα οποία έγιναν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ. Αυτό που έκαναν και κάνουν δεν μπορεί να πληρωθεί και να αναγνωριστεί από κανέναν! Η ζωή τους όλη δεν μπορεί παρά να ΄χει σημαδευτεί για πάντα στις αποστολές που έκαναν σ΄ αυτά τα 4,1 μίλια που χωρίζουν τις ακτές της Τουρκίας από τα παράλια της Μυτιλήνης.

Ένα μπράβο κι ένα ευχαριστώ στην Ελληνίδα Δάφνη Ματζιαράκη που σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ και σ΄ όλη την ομάδα που το γύρισε. Έχουν κερδίσει πολλά παραπάνω από ένα Όσκαρ μ΄ αυτό που έκαναν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης