Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Γιγαντιαία επιχείρηση των Τούρκων κατά του PKK! 10.000 άνδρες στις επιχειρήσεις

Γιγαντιαία επιχείρηση των Τούρκων κατά του PKK! 10.000 άνδρες στις επιχειρήσεις

Η TURKIYE αναφέρεται στην γιγαντιαία επιχείρηση εναντίον του ΡΚΚ στην περιοχή της ΝΑ Τουρκίας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 10.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Στρατοχωροφυλακής καθώς και των Ειδικών Δυνάμεων των ΤΕΔ και σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας στην ιστορία της χώρας.
Ο Π/Θ Νταβούτογλου δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις ήρθαν στην ημερήσια διάταξη πριν από ένα χρόνο όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για το Κομπάνι. «Δώσαμε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες. Υιοθετήσαμε ένα σχέδιο τεσσάρων σταδίων. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου όπου κόπηκαν οι δεσμοί μεταξύ Καντίλ και μελών του ΡΚΚ στις αγροτικές περιοχές.

Η τρομοκρατική οργάνωση ξεκίνησε εμφύλιο πόλεμο στα νοτιοανατολικά. Αν είχαμε αποτύχει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας η πρόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης θα ήταν να ξεκινήσει ο εμφύλιος στη χώρα. Μέσα σε 3 μέρες χτυπήσαμε 452 στόχους ενώ έχουν μείνει μόνο 4 με 5 στόχοι», δήλωσε και υπενθύμισε ότι το ιστορικό τζαμί που χτυπήθηκε από το ΡΚΚ ήταν το τζαμί που έγινε η συμμαχία Τούρκων και Κούρδων. «Φαίνεται ότι σκοπίμως το τζαμί έγινε στόχος». Τέλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση αν χρειαστεί θα δημιουργήσει νέα αστυνομικά τμήματα αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψει τους αντάρτες να σκάψουν νέα χαντάκια. Επεσήμανε ότι τα σχολεία στο Τζίζρε και στη Σιλόπη έπρεπε να κλείσουν προσωρινά για την ασφάλεια των δασκάλων και των μαθητών καθώς είχαν μετατραπεί σε οπλοστάσια. Δεσμεύτηκε ότι αν χρειαστεί τα παιδιά θα αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή των διακοπών του χειμώνα στα καλύτερα σχολεία στη Σμύρνη, Κων/πολη και Άγκυρα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης