Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Για κόκκινες γραμμές στο Κυπριακό μίλησε ο Καμμένος

Για κόκκινες γραμμές στο Κυπριακό μίλησε ο Καμμένος

Για κόκκινες γραμμές του Ελληνισμού σ΄ ότι έχει να κάνει με την επιχειρούμενη λύση του Κυπριακού έκανε λόγο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μετά από την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.Ο ΥΕΘΑ απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το χρέος,με αφορμή τη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη που χαρακτήρισε «απρεπή» τη δήλωση Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος.

«Ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Όλοι στηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις και την Κυπριακή κυβέρνηση.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν θέματα τα οποία αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για τον Ελληνισμό. Το ένα είναι το θέμα των εγγυήσεων και βεβαίως το θέμα της άμεσης αποχώρησης των δυνάμεων κατοχής από την Κύπρο.

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και είμαστε προσεκτικοί στις διαπραγματεύσεις, να μην γίνει προσπάθεια από κάποιους να γυρίσουμε στο καθεστώς του 1960, όπου η μειοψηφία ουσιαστικά ελέγχει την πλειοψηφία. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος.

Ελπίζω, από την άλλη πλευρά, να υπάρχει μία σοβαρότητα και μία απόφαση ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί το μέρος εκείνο της Κύπρου που το 1974 έπεσε θύμα εισβολής και κατοχής.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και αυτό που επιβάλλει η διεθνής νομιμότης. Η λύση πέραν από δίκαιη θα πρέπει να είναι και λειτουργική».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σήμερα το πρωί η κ. Μπακογιάννη στο ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων χαρακτήρισε «απρεπή» τη δήλωση Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος. Θα ήθελα ένα σχόλιο επ’ αυτού.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Λίγο αργά το χαρακτήρισε η κ. Μπακογιάννη. Πάντως η στροφή αυτή της Νέας Δημοκρατίας από χθες, που κατάλαβε επιτέλους ότι αποτελεί εθνική θέση το θέμα της διαγραφής του χρέους, θα βοηθήσει πράγματι στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Λυπούμαι όταν βλέπω ότι την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται και ξένοι ηγέτες του επιπέδου του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έρχονται εδώ να βοηθήσουν την πατρίδα μας και όχι την κυβέρνηση, και με λόγο σαν αυτόν τον οποίο εκφώνησε χθες στο Ίδρυμα Νιάρχος, την ίδια ώρα να υπάρχουν συνεντεύξεις σε ομογενειακά μέσα και να ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης.

Εδώ χρειάζεται ενότητα και εθνική θέση. Έστω και αργά, κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως η κ. Μπακογιάννη, φαίνεται να έρχονται κοντά στις θέσεις της κυβέρνησης, να μιλούν επιτέλους για το θέμα της διαγραφής του χρέους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης