Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων μίλησε η Μέρκελ

Για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων μίλησε η Μέρκελ

Πώς θα διασφαλιστεί η συνοχή της Ευρώπης; Όταν οι χώρες-μέλη δεν υποχρεώνονται να συμμετέχουν σε όλα τα στάδια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δηλώνει η Α. Μέρκελ. Τείνει χέρι βοηθείας στις μικρότερες χώρες της ΕΕ;

Στον απόηχο των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Βαλέτα της Μάλτας η καγκελάριος Α. Μέρκελ δήλωσε, συμφωνώντας με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ότι μια Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων έχει νόημα: «Τα τελευταία χρόνια έδειξαν πως θα υπάρξει μια ΕΕ πολλαπλών ταχυτήτων και ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν πάντα όλες οι χώρες μέλη στα ίδια στάδια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος λίγο μετά την συνάντηση των «27» με θέμα την πορεία της ΕΕ στην μετά-Brexit εποχή.

Δίνοντας ένα παράδειγμα η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε στο ευρώ, το οποίο δεν υιοθετήθηκε ως επίσημο νόμισμα και από τα 27 μέλη της Ένωσης. Υπογράμμισε μάλιστα τη σημασία της καταγραφής της πρότασης για μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων, τέλη Μαρτίου, στο τελικό ανακοινωθέν των εορτασμών για τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, όπου, ας σημειωθεί, το 1957 τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ίδρυση της Ενωμένης Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα στο thepressroom.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης