Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Γιατί το ΝΑΤΟ “παράγει ένταση” μετά από το Brexit; Που πάει η Συμμαχία;

Γιατί το ΝΑΤΟ

Που πάει το ΝΑΤΟ; Ο Edward Lozansky που είναι πρόεδρος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στη Μόσχα και ο Jim Jatras πρώην σύμβουλος για διεθνή ζητήματα στη Γερουσία με άρθρο τους  στην εφημερίδα Washington Times,επισημαίνουν:

«Είναι άγνωστο ποια θα είναι η επίδραση του Brexit και της αστάθειας της Ε.Ε. στο ΝΑΤΟ. Ο πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ James Stavridis πρόβλεπε ότι μια ισχυρότερη Ατλαντική Συμμαχία θα περιορίσει τους τυχοδιωκτισμούς της Ρωσίας του Πούτιν.

Ακόμα και ο ψύχραιμος  Steve Forbes είχε προτείνει, ως απάντηση στην καταστροφή του Brexit, το ΝΑΤΟ να αναπτύξει μια μεραρχία στην Πολωνία και άλλη μία στις Βαλτικές.

Η  Ρωσία θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν αυτές τις κινήσεις ως πρόθεση των  ΗΠΑ  να διακινδυνεύσουν έναν πυρηνικό πόλεμο προκειμένου να υπερασπίσουν χώρες για τις οποίες η Ρωσία υποστηρίζει ότι δεν προβάλλει καμία διεκδίκηση.

Συνεπώς πολλοί θεωρούν ότι η υπερβολική αυτή αντίδραση απέναντι σε έναν ανύπαρκτο κίνδυνο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας και σε κλιμάκωση από την πλευρά της Μόσχας, με συνέπεια την αύξηση της πιθανότητας να συμβεί κάτι απροσδόκητο, που θα είναι σε βάρος όλων των πλευρών.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντ. Τραμπ το ΝΑΤΟ δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τον πραγματικό κίνδυνο εναντίον της ευρωπαϊκής και, σε τελική ανάλυση, της αμερικανικής ασφάλειας, που είναι η τρομοκρατία. Τρομοκρατικά κύτταρα βρίσκονται ακόμη και μέσα στην ίδια την έδρα του ΝΑΤΟ, τις Βρυξέλλες. Η παράνομη διακίνηση προσώπων αγνοείται από τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, που έχουν σαν έμμονη ιδέα την τοποθέτηση 4 συνταγμάτων σε Πολωνία και Βαλτικές, μόλις 100 μίλια από την Αγία Πετρούπολη. Είναι απαραίτητο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να εξετάσει το αποφασιστικό ερώτημα, κατά πόσο το ΝΑΤΟ παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους συμμάχους. Η σημερινή απερίσκεπτη παρουσία του ΝΑΤΟ σε πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας και της ΕΣΣΔ δεν προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ενώ κάποτε το ΝΑΤΟ αποτελούσε μέρος της επίλυσης σήμερα είναι απλά μέρος του προβλήματος».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης