Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Γιατί πήγε στη Παναγιά ο Α/ΓΕΕΘΑ; Επάνδρωσαν το φυλάκιο με προσωπικό

Γιατί πήγε στη Παναγιά ο Α/ΓΕΕΘΑ; Επάνδρωσαν το φυλάκιο με προσωπικό

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης προσγειώθηκε με ελικόπτερο στη Παναγιά για να συνομιλησει με τη στρατιωτική φρουρά που υπηρετεί στο φυλάκιο του μικρού νησιού. Είναι η “πρώτη γραμμή του μετώπου” αυτή τη στιγμή αφού πάνω απ΄ αυτό το νησάκι οι Τούρκοι πετούν διαρκώς.

Οι Τούρκοι το λένε Πασά και θεωρούν ότι είναι δικό τους χρησιμοποιώντας τη γνωστή λογική των “γκρίζων νησιών”.

Το φυλάκιος στη Παναγιά υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο αξιωματικός που το έχτισε με τους στρατιώτες του, σήμερα συνάδελφος δημοσιογράφος, ο Χρήστος Καπούτσης έχει αρθρογραφήσει στο Militaire.gr για το πως φτιάχτηκε. Η επάνδρωσή του δεν ήταν διαρκής. Αυτή τη περίοδο έχει στρατιωτικό προσωπικό.

apostolakis_panagia1

Ο  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ μετέβη στη ν. Χίο και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων (hot spot), στην περιοχή Χαλκειού, όπου και ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του Τοπικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης για την κατάσταση λειτουργίας του.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρέστη στην τελετή παράδοσης δύο ναυαγοσωστικών λέμβων, τις οποίες προσέφερε Ολλανδική Οργάνωση Θαλάσσιας Διάσωσης, στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, για την κάλυψη αναγκών περισυλλογής μεταναστών και προσφύγων. Η εν λόγω δραστηριότητα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα πρωτοβουλιών ανθρωπιστικού χαρακτήρα και κινητοποίησης εθελοντικών οργανώσεων στην Ευρώπη, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από τις παρατηρούμενες αυξημένες προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης