Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
13/03/2016 | 11:27 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Γιατί ο Ομπάμα δεν διέταξε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία το 2013; Η Τουρκία είναι η αιτία

Γιατί ο Ομπάμα δεν διέταξε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία το 2013; Η Τουρκία είναι η αιτία

Τον Αύγουστο του 2013 η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ματαιώθηκε στο παρά ένα! Ο Πρόεδρος Ομπάμα δέχτηκε πολύ σκληρή κριτική από τους συντηρητικούς των ΗΠΑ που επέμεναν για προσφυγή στα όπλα. Κατηγόρησαν τον Ομπάμα για δειλία. Η αφορμή για την επέμβαση κατ΄ αυτούς υπήρχε: η επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν είχε αποδοθεί στις κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ.

Όμως τώρα αποκαλύπτεται ότι οι αναφορές που είχε ο Πρόεδρος Ομπάμα στα χέρια του άφηναν πολύ μεγάλες πιθανότητες η επίθεση να είχε γίνει από αντικαθεστωτικούς σε συνεργασία με την Τουρκία!

Το ρωσικό Sputnik καλά πληροφορημένο συνήθως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ,επικαλούμενο τον αμερικανό δημοσιογράφο-ερευνητή  Robert Parry, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πολύ σοβαρούς λόγους για να μην διατάξει επίθεση στη Συρία.Οι πηγές που απέδιδαν την επίθεση με σαρίν στα προάστια της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου στον Άσαντ κάθε άλλο παρά αξιόπιστες ήταν. Όπως και τα στοιχεία που υπήρχαν. Αντιθέτως…

Ένας δεύτερος πολύ γνωστός δημοσιογράφος ο Seymour Hersh αποκαλύπτει ότι τόσο οι αμερικανικές όσο και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι ο ισχυρισμός πως μόνο οι κυεβρνητικές δυνάμεις είχαν πρόσβαση σε χημικά όπλα ήταν ψευδής. Από την άνοιξη του 2013 γνώριζαν ότι ομάδες ανταρτών είχαν στα χέρια τους τέτοια όπλα. Τα οποία είχαν προμθευτεί με τη βοήθεια της Τουρκίας!

Στις 14  Δεκεμβρίου 2015 ο  Eren Erdem, μέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του  Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δήλωνε στο  RT ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι τις πρώτες  ύλες για την παραγωγή του αερίου σαρίν είχαν παραδοθεί   στο  Daesh στη Συρία, μέσω της Τουρκίας το 2013. ισχυρίστηκε επίσης ότι η τουρκική ηγεσία γνώριζε αυτές τις προμήθειες!

Όλα αυτά ήταν γνωστά στον Ομπάμα και στους επιτελείς του οι οποίοι ευτυχώς αποφάσισαν να μην κάνουν την στρατιωτική επέμβαση. Αποκαλύπτουν αυτές οι πληροφορίες και τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν με καχυποψία το καθεστώς Ερντογάν που δείχνει ότι είναι αδίστακτο. Η μεγαλομανία του Ερντογάν φαίνεται ότι δεν σταματά πουθενά. Είναι χαρακτηριστικά κι όσα είπε ο Seymour Hersh μόλις προχθές σε ομιλία του στο Βερολίνο για τον πραγματικό εχθρό στον πόλεμο της Συρίας. Δεν είναι ο Άσαντ αλλά η Τουρκία. Διαβάστε   ΕΔΩ   το σχετικό ρεπορτάζ.

Militaire.gr

                                                                                                     

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης