Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Γιατί ο Καμμένος είναι κάθετα αντίθετος με την ανοησία της φορολόγησης της μπύρας!

Γιατί ο Καμμένος είναι κάθετα αντίθετος με την ανοησία της φορολόγησης της μπύρας!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είναι φανατικά κατά του απολύτως παράλογου μέτρου της φορολόγησης των εταιρειών ζυθοποιίας.

Κι έχει άποψη γι΄ αυτό.

Μόλις τον Σεπτέμβριο ο Καμμένος είχε καλέσει στο γραφείο τους αδελφούς Πολιτόπουλους ,οι οποίοι μεγαλουργούν στη Θράκη.
Δυο Έλληνες επιχειρηματίες ο Δημήτρης Πολιτόπουλος και ο αδελφός του οι οποίοι με απίστευτη επιμονή και υπομονή επένδυσαν χρήματα στη Θράκη. Δεν είχαν να αντιμετωπίσουν το τουρκικό προξενείο αλλά ένα “τέρας” που λέγεται ελληνικό κράτος! Τράβηξαν τα πάνδεινα για να μπορέσουν τελικά να κρατήσουν όρθια τη Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης ,που παράγει την μπύρα Βεργίνα. Κόντρα σ΄ όλους και σ΄ όλα μπόρεσαν να δημιουργήσουν και να στηρίξουν μια υγειέστατη επιχείρηση, δίνονατας δουλειά σε πολύ κόσμο στη Θράκη.

Δεν έμειναν όμως σ΄ αυτό. Συνέχισαν την προσπάθεια κάνοντας αυτό που ίσως το ελληνικό κράτος θα έπρεπε ήδη εδώ και πολλά χρόνια να έχει κάνει. Πήγαν σε περιοχή όπου κατοικούν Πομάκοι και τους ζήτησαν να αλλάξουν την καλλιέργεια στα χωράφια τους . Από καπνό για παράδειγμα τους ζήτησαν να καλλιεργήσουν …τσάϊ του βουνού. Το κίνητρο ήταν ότι από τα 1700 ευρώ το χρόνο (!!!) που ήταν το μέσο μηνιαίο εισόδημα των 300 οικογενειών Πομάκων , έφθασαν τις 7.000 ευρώ το χρόνο! Δεν έγιναν πλούσιοι οι άνθρωποι ,αλλά σίγουρα η ζωή τους βελτιώθηκε όσο δεν μπορούσαν ούτε οι ίδιοι να το φανταστούν.

Ο Πάνος Καμμένος είχε ενημερωθεί για την κίνηση των αδελφών Πολιτόπουλων και αποφάσισε να τους τιμήσει.

Τώρα η κυβέρνηση πάει να καταστρέψει όχι μόνο τους Πολιτόπουλους αλλά όλους τους Έλληνες που ασχολούνται με την ζυθοποιία!

Ο κ. Καμμένος με μήνυμά του στο twitter σημειώνει πως η ελληνική μπύρα ζει τη Θράκη και δεν πρόκειται να ψηφίσουν το σχετικό άρθρο, σημειώνοντας επίσης πως κάτι τέτοιο δεν ήταν καν στα προαπαιτούμενα, δείχνοντας πως ήταν απόφαση της κυβέρνησης το συγκεκριμένο μέτρο και όχι απαίτηση των δανειστών.
Η μπύρα λοιπόν γίνεται πεδίο έντονου παρασκηνίου στους κόλπους της κυβέρνησης και θα έχει ενδιαφέρον εάν το Μαξίμου αποφασίσει να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη. Σε διαφορετική περίτπωση το συγκεκριμένο άρθρο δεν πρόκειται να υπερψηφιστεί, καθώς χωρίς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν φτάνουν.
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Αυξάνεται ο φόρος στη μπύρα που παράγουν οι μικροί ανεξάρτητοι παραγωγοί με το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που κατατέθηκε στη Βουλή.
Αναλυτικά σύμφωνα με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις ο συντελεστής παραμένει στο 50% του κανονικού για τα ζυθοποιία που η παραγωγή τους δεν υπερβαίνει τα 15.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως.
Ομως, αυξάνεται από το 50% στο 55% του κανονικού συντελεστή ΕΦΚ για παραγωγή από 15.000 έως 50.000 εκατόλιτρα, στο 60% του ισχύοντος συντελεστή για παραγωγή από 50.000 έως 100.000 εκατόλιτρα και στο 75% του κανονικού συντελεστή για παραγωγή από 100.000 έως 200.000 εκατόλιτρα μπύρας ετησίως.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης