Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Γιατί ο Καμμένος απειλεί με νέες εκλογές; Όλη η συνέντευξη και τι είπε για τις περικοπές στις ΕΔ

Γιατί ο Καμμένος απειλεί με νέες εκλογές; Όλη η συνέντευξη και τι είπε για τις περικοπές στις ΕΔ

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες αν οι δανειστές επιμείνουν σ΄ όσα ακραία ζητούν. Το εννοεί; Ή πρόκειται για μια απειλή που έχει τη μορφή διαπραγματευτικού χαρτιού έναντι των δανειστών.

Κατά την άποψή μας μια τέτοια απειλή αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία απολύτως ισχύ. Οι δανειστές και πρώτος απ΄ όλους ο Σόϊμπλε δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δουν κάλπες στην Ελλάδα. Αντιθέτως θα έχουν την ελπίδα μιας κυβερνητικής αλλαγής την οποία θεωρούν πιο “προσιτή” στα “θέλω” τους. Όχι ότι η όποιες αντιστάσεις -λεκτικές όπως αποδείχτηκε στο τέλος- της σημερινής κυβέρνησης τους δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα στα σχέδιά τους και στις απαιτήσεις τους. Αντιθέτως… Ότι έχουν ζητήσει έχει περάσει. Αλλά είναι …κοινό μυστικό ότι θα επιθυμούσαν μια άλλη κυβέρνηση που δεν θα είχε ούτε -για τα μάτια του κόσμου- την “ταμπέλα” αριστερά. Γιατί επί της ουσίας καμία αριστερά δεν ήρθε κι απ΄ ότι φαίνεται …δεν έχει σκοπό να έρθει!

Ο Καμμένος μίλησε για την πιθανότητα προσφυγής σε εκλογές ή και σε δημοψήφισμα,μιλώντας περισσότερο στο εσωτερικό της χώρας. Στους ψηφοφόρους. Οι οποίοι όμως κι αυτοί πόσες φορές θα πρέπει να πουν τη γνώμη τους. Την είπαν στο δημοψήφισμα με το τρανταχτό ΟΧΙ ! 62% των πολιτών το ψήφισαν για να διαπιστώσουν σύντομα ότι δεν είχε καμία σημασία. Επανεβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Σεπτέμβριο. Η οποία βεβαίως ορθώς έχει καλυφθεί πίσω από το επιχείρημα ότι τον Σεπτέμβριο είχε υπογράψει το τρίτο μνημόνιο και άρα οι πολίτες γνώριζαν τι έρχεται. Όμως είχε μιλήσει και για κάτι παράλληλα προγράμματα και για προσπάθεια άμβλυνσης αυτών που έρχονται…

Αδιεξοδο…Αυτή είναι νομίζουμε η λέξη που αποδίδει την κατάσταση αυτή τη στιγμή. Είτε γίνουν εκλογές,είτε όχι, είτε αντικατασταθεί η κυβέρνηση από μια οικουμενική , ελάχιστα εως τίποτα δεν φαίνεται ικανό να αλλάξει τον δρόμο στον οποίο μας έχουν βάλει τρία μνημόνια! Ακόμη κι εμείς οι ίδιοι οι πολίτες ψηφοφόροι μοιάζουμε εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα. Από τη μία ψηφίζουμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και καλά κάνουμε. Και από την άλλη σε ποσοστό που ξεπερνά ακόμη και το 70% σε κάποιες δημοσκοπήσεις επιμένουμε ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην συνέντευξή του στη Real News αναφέρθηκε και σε δυο ακόμη καυτά θέματα. Το ένα είναι το προσφυγικό . Και το δεύτερο οι περικοπές στις ΕΔ. Προανήγγειλε κι άλλες αλλά δεν αφορούν στους στρατιωτικούς.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη:

Οι κάτοικοι στην Κω διαμαρτύρονται για τα hotspots. Φοβάστε φαινόμενα προπηλακισμού υπουργών, όπως επί Παπανδρέου;

Οι κάτοικοι της Κω δεν διαμαρτύρονται για τα hotspots. Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι εκείνοι που δεν θέλουν να δημιουργηθούν hotspots, προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολίτες. Ο αρχηγός των διαφωνούντων είναι ξενοδόχος, συνήθως το ξενοδοχείο του ήταν κλειστό τον χειμώνα και τα τελευταία χρόνια είναι γεμάτο από εκείνους που δήθεν κυνηγά, προκειμένου να μην μπουν στο hotspot. Μην ξεχνάμε ότι η σκοτεινή πλευρά είναι η παραοικονομία. Όταν κάποιοι πωλούν το μπουκάλι το νερό προς 3 ευρώ, αντί για 0,5 ευρώ, κερδίζουν 2,5 ευρώ. Αν αυτό το υπολογίσετε με ένα εκατομμύριο μετανάστες επί τρία μπουκάλια την ημέρα, θα δείτε τι σημαίνει μαύρο χρήμα. Ο έτερος διαμαρτυρόμενος και αγανακτισμένος πολίτης της Κω έχει πάρει το ψευδώνυμο «φορτιστής». Είχε μία ταβέρνα που συνήθως έκλεινε τον Οκτώβριο και άνοιγε τον Μάιο. Μέσα στην ταβέρνα του υπάρχουν δεκάδες πολύπριζα, όπου οι μετανάστες μπορούν να φορτίζουν τα τηλέφωνά τους προς 5 ευρώ τη φόρτιση. Βεβαίως, για να γίνουν όλα αυτά, έχουν την κάλυψη κάποιων Αρχών και φοβούμαι πολύ – λυπάμαι που το λέω – υψηλά ιστάμενο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος τους προειδοποιεί. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να γίνουμε εμείς οι μεσάζοντες εκείνων που βγάζουν μαύρο χρήμα από τους πρόσφυγες. Θα ακολουθήσουμε την απόφαση της πλειοψηφίας των κατοίκων, αλλά και το συμφέρον της χώρας, προκειμένου οι πρόσφυγες να μπαίνουν για 24 ώρες στα hotspots, να καταγράφονται και αμέσως να φεύγουν για τα κέντρα προώθησης.

Σας ανατέθηκε ο συντονισμός της κατασκευής των hotspots και όχι μόνο. Λέτε ότι μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου θα είστε έτοιμος. Ποια άλλη πρωτοβουλία θα αναλάβετε;

Αυτό που αναλαμβάνουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα το φέρουν εις πέρας. Στις 15 Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμα και τα hotspots και τα relocation centers. Έχουμε αναλάβει και τον συντονισμό, χωρίς να υπερκαλύπτουμε τα καθήκοντα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η δική μας δουλειά είναι τα hotspots να λειτουργούν με μία οργανωμένη δομή, να υπάρχει τάξη, να τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και να ακολουθούνται οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όταν θα ολοκληρώσει αυτή την αποστολή που έθεσαν ο πρωθυπουργός και το διυπουργικό όργανο, θα παραδώσει στους υπευθύνους τη δομή των hotspots και των relocation centers.

Κινδυνεύει η Ελλάδα να βγει εκτός Σένγκεν; Τι θα σημαίνει αυτό για Ελλάδα και Ευρώπη;

Ήταν απόλυτα σαφής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγει η Ελλάδα εκτός της Ευρώπης, εκτός της Σένγκεν. Όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοια σενάρια θα διαψευστούν ακόμα μία φορά.

Ο πρωθυπουργός μιλά για οργανωμένα συμφέροντα που επιτίθενται στην κυβέρνηση. Συμφωνείτε; Και τι ακριβώς εννοείτε;

Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε μία εποχή που ξαναζήσαμε με τον Κώστα Καραμανλή το 2007, όταν τα πρωτοσέλιδα του «Πρώτου Θέματος» μίλαγαν για κυβέρνηση που καταρρέει και προανήγγελλαν τις φωτιές στην Ηλεία. Θα πρέπει να καταλάβουν τα οργανωμένα συμφέροντα ότι τελείωσαν. Δεν πρόκειται οι «νταβατζήδες» να κυβερνούν τη χώρα, η χώρα θα κυβερνάται από την εκλεγμένη της κυβέρνηση.

Θα αντέξει η κυβέρνηση με τη μισή Ελλάδα να είναι στο πόδι;

Η κυβέρνηση έχει λάβει λαϊκή εντολή να κυβερνήσει τη χώρα για τέσσερα χρόνια. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση γνωρίζοντας την τρίτη συμφωνία που είχε υπογράψει. Στο πόδι είναι εκείνοι που βλέπουν ότι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα που άντλησαν τα χρήματα των ανακεφαλαιοποιήσεων από τις τράπεζες τα προηγούμενα χρόνια. Δεν πρόκειται να ξαναπάρουν αυτά τα κεφάλαια, θα είναι τα χρήματα που θα «πέσουν» στην αγορά και θα έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες πολίτες. Οι καναλάρχες, οι εκδότες που έπαιρναν δάνεια, χωρίς καμία εγγύηση, εις βάρος του ελληνικού λαού και τα έβγαζαν στο εξωτερικό θα πρέπει να καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα να τα δώσουν πίσω.

Μήπως, τελικά, η κυβέρνηση λέει πολλά «ναι» στους δανειστές και πρέπει να πει και κανένα «όχι»;

Αυτή η κυβέρνηση έχει πει τα περισσότερα «όχι», με το μεγαλύτερο «όχι» που ειπώθηκε να είναι το δημοψήφισμα. Είπε «όχι» στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων στο Λουξεμβούργο, ώστε να αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία προς όφελος του ελληνικού λαού. Αυτή η κυβέρνηση δίνει μάχη προκειμένου να διαφυλάξει τους πιο αδύναμους, εκείνους τους οποίους υποσχέθηκε να διαφυλάξει. Και το έχει επιτύχει μέχρι τώρα. Τα «ναι», οι μεταφράσεις των νομοσχεδίων, η γονυπετής υποταγή στους δανειστές πέρασαν, μετά την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου.

Μείωση των αμυντικών δαπανών θα δεχθείτε και σε τι βαθμό;

Όπως βλέπετε, όλοι αυτοί που μιλούσαν για μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες που αφορούν το προσωπικό έχουν διαψευστεί. Δεν πρόκειται να μειωθούν δαπάνες επειδή μας το επιβάλλουν. Θα υπάρξει ένα νοικοκύρεμα στην εθνική άμυνα, που έχει ήδη ξεκινήσει με θεσμικές αλλαγές και το οποίο γίνεται από τη δική μας πλευρά και χωρίς να εκτελούμε καμία εντολή. Δεν είναι δυνατόν να μην προχωρήσουμε στην ομογενοποίηση των προμηθειών στα στρατιωτικά νοσοκομεία, να μην κλείσουν στρατόπεδα τα οποία είχαν σκοπό να εξυπηρετούν μόνο ρουσφέτια, λες και φυλάσσουν την Ελλάδα από τον… Ομέρ Βρυώνη. Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να κάνουμε αμυντικές δαπάνες ανάλογα με τα συγγενικά πρόσωπα των υπουργών, διορισμένα στη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Οι εποχές αυτές παρήλθαν.

Τελικά, οι κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ποιες είναι;

Οι κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευση είναι εκείνες που θέσαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι η προστασία των πολιτών εκείνων που έχουν ανάγκη, η προστασία των συνταγματικών επιταγών, όπως αυτή της ιδιαιτερότητας των νησιών, η προστασία της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Αν το κουαρτέτο επιμείνει σε παράλογες απαιτήσεις, το ενδεχόμενο της κάλπης είναι ανοιχτό;

Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο. Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει απαντήσει πολύ πρόσφατα. Το 2019, που θα γίνουν οι εκλογές, θα αποφασίσει ξανά ο ελληνικός λαός.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προέδρου της Ν.Δ. πώς τα κρίνετε;

Ιδιαίτερα… «θετικά». Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό του Κώστα Καραμανλή. Δείχνει ότι σε αρκετά θέματα υπάρχει συναίνεση και παράλληλα θεωρώ ότι ήταν ειλικρινής η ανάδειξη των αντιπροέδρων, όπου νομιμοποίησε εκείνους που τον βοήθησαν στην εκλογή του, δηλαδή την ακροδεξιά, τους υβριστές του Κώστα Καραμανλή.

Κάποιοι, πάντως, δεν αποκλείουν εσείς, στο μέλλον, να επιστρέψετε στη Ν.Δ., δεδομένων των καλών σχέσεων που έχετε με την οικογένεια Μητσοτάκη…

Έχω καλές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή οικογένεια. Δεν υπάρχουν οικογένειες με pedigree, οι οποίες μεταδίδουν τις καλές σχέσεις των ανθρώπων.

Εγώ έφυγα από τη Νέα Δημοκρατία γιατί η Νέα Δημοκρατία έφυγε από τις αρχές της. Εγώ έφυγα από τη Νέα Δημοκρατία γιατί εκείνος που πρόδωσε την παράταξη, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς, έγινε ο ένθερμος οπαδός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για σκεφτείτε τα λίγο αυτά. Ποιος θα τα πίστευε;

Αναδιάρθρωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, με τη συμμετοχή της Φώφης Γεννηματά, θα συζητούσατε; Και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Το έχω πει πολλές φορές ότι αν η Φώφη Γεννηματά είχε απαλλαγεί από το παλαιό ΠΑΣΟΚ, από τον Βενιζέλο και όλους εκείνους οι οποίοι λήστεψαν την Ελλάδα, θα μπορούσα να μιλήσω με μία νέα πολιτικό. Όμως, το παλιό ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του χρηματιστηρίου, το ΠΑΣΟΚ του PSI, το ΠΑΣΟΚ των υποβρυχίων, το ΠΑΣΟΚ του Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου δεν μπορεί να είναι δικός μας συμμέτοχος.

Συμφωνείτε με τον Αλέκο Φλαμπουράρη ότι δεν θα πρέπει να γίνει καμία Εξεταστική; Ούτε για το μνημόνιο, ούτε για τη Siemens;

Δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις του κ. Φλαμπουράρη. Εξεταστική για τη Siemens έχει γίνει, αλλά δεν έγινε πράξη το πόρισμα της Εξεταστικής. Όσον αφορά το μνημόνιο, βεβαίως και πρέπει να γίνει Εξεταστική και να πληρώσουν όλοι εκείνοι που σκλάβωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Η κυβέρνησή σας, πάντως, δείχνει να αφήνει σε δεύτερη μοίρα τον ιδιωτικό τομέα. Συμφωνείτε;

Διαφωνώ πλήρως. Ποια κυβέρνηση προχώρησε σε τόσο πολλές ιδιωτικοποιήσεις; Ποια σεβάστηκε τόσο πολύ τον ιδιωτικό υπάλληλο; Αν ιδιωτικό τομέα εννοείτε τις μεγάλες επιχειρήσεις των διαπλεκομένων, αυτές δεν αποτελούν τον ιδιωτικό τομέα, αποτελούν εκείνο τον τομέα που είχε ισχυρότερη δύναμη από τον δημόσιο τομέα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τις προτάσεις μας για τροποποίηση του ασφαλιστικού στηρίζουμε τον ιδιωτικό τομέα.

Αν κάποιος βουλευτής σας διαφωνήσει με τα μέτρα, να παραδώσει την έδρα;

Δεν υπάρχει πλέον βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος θα προχωρήσει σε προδοσία και αποστασία. Οι αποστάτες τα πήραν και σιώπησαν. Τους είδατε πουθενά; Είναι όλοι τους εξαφανισμένοι. Δεν υπάρχει ούτε ένας μάχιμος στην πολιτική ζωή του τόπου.

Με τον Αλέξη Τσίπρα θα πάτε μαζί έως το τέλος;

Με τον Αλέξη Τσίπρα θα πάμε μαζί μέχρι να φέρουμε πάλι την Ελλάδα σε ρυθμούς ανάπτυξης, μέχρι να φέρουμε πίσω το χαμόγελο στους Έλληνες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης