Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
16/09/2016 | 08:32 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Γιατί η Μέρκελ μίλησε για πόλεμο στην Ευρώπη και τι γράφει επίσημο κείμενο της ΕΕ γι΄ αυτό

Γιατί η Μέρκελ μίλησε για πόλεμο στην Ευρώπη και τι γράφει επίσημο κείμενο της ΕΕ γι΄ αυτό

Προκαλούν εντύπωση όσα είπε η Μέρκελ περί “πολέμου και ειρήνης” στην Ευρώπη.Ακόμη και η απλή χρήση της λέξης πόλεμος όταν μιλάμε για την Ευρώπη,71 χρονια μετά από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου προκαλεί αίσθηση.Πόσο μάλλον όταν μιλά γι΄ αυτό η Μέρκελ.

Αναφερόταν στον εθνικισμό και στην κατάσταση για την οποία  η ίδια,ο Σόϊμπλε και η κυβέρνησή τους έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες.

Το χειρότερο είναι ότι η ομιλία Μέρκελ δεν είναι η μοναδική αναφορά στην Ευρώπη στην οποία περιλαμβάνεται η λέξη πόλεμος ακόμη και ως ενδεχόμενο.Το σενάριο “παίζει” εδώ και καιρό.Όχι απλά σε επίπεδο αναλύσεων και εκτιμήσεων.Υπάρχει ακόμη και σε επίσημο κείμενο της ΕΕ για τα σχέδιά της περί Άμυνας.Δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2015 .Η πρώτη φράση του επίσημου κειμένου της ΕΕ είναι  ότι “η απειλή του πολέμου στην Ευρώπη μέχρι πρόσφατα στην Ευρώπη ήταν αδιανόητη,αλλά δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για “δούμε” έναν τώρα”!

Η ανατριχιαστική αυτή διαπίστωση “στηρίζεται” στην “επιθετικότητα” της Ρωσίας.

Η Μόσχα κατηγορείται ότι παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο γειτονικών χωρών.

Επίσης περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή και κάνει ειδική αναφορά στον κυβερνοπόλεμος αλλά και σε μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

“Όλα αυτά κάνουν το ευρωπαϊκό τοπίο ασφάλειας πιο σύνθετο και ευμετάβλητο από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Στρατιωτική αντιπαράθεση δεν είναι πλέον ένα κατάλοιπο του παρελθόντος, αλλά ένας σοβαρός κίνδυνος για το μέλλον”, γράφουν οι συντάκτες του κειμένου για την Άμυνα της ΕΕ!

Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά στους εξοπλισμούς,γιατί πόλεμος χωρίς όπλα δεν γίνεται.

Επισημαίνεται ότι ο υπόλοιπος κόσμος εξοπλίζεται ραγδαία. Ειδική αναφορά γίνεται σε Κίνα,Ρωσία,Σαουδική Αραβία οι οποίε πλέον έχουν ξεπεράσει και τις ΗΠΑ.

Αντιθέτως στην Ευρώπη οι αμυντικοί προϋπολογισμοί συρρικνώνονται,γράφουν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το επίσημο κείμενο της ΕΕ για να διαπιστώσετε ότι η Μέρκελ δεν μίλησε τυχαία περί “πολέμου και ειρήνης”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης