Υποστηριξε το militaire
Breaking News Απόστρατοι Πρώτη Γραμμή
14/03/2017 | 05:57 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Γιατί είναι αυθαίρετο το “ψαλίδι” σε συντάξεις αποστράτων με εγκύκλιο του ΓΛΚ

Γιατί είναι αυθαίρετο το

Το “ψαλίδισμα” των συντάξεων στρατιωτικών με βάση εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι αυθαίρετο,όπως εξηγεί στο Militaire.gr με κείμενό του απόστρατος που έχει “ψάξει” το θέμα. Σύμφωνα με όσα γράφει:

“Όντως το ΓΛΚ ανάρτησε την διευκρινιστική εγκύκλιο για το συγκεκριμένο θέμα και έγραψε σε αυτήν ότι,  το κομμάτι της εθνικής σύνταξης χορηγείται σε ποσοστό 100% στον ασφαλισμένο με 40 έτη διαμονής στην Ελλάδα , εφόσον, πέραν των γνωστών προϋποθέσεων, διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, μεταξύ του 15 έτους της ηλικίας και του έτους υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

Πλην όμως αυτό αποτελεί κατά την γνώμη μου, αυθαίρετη ερμηνεία του Νόμου εκ’ μέρους του ΓΛΚ, διότι στον ν.4387/16 (άρθρο 7, παρ. 2) αναφέρεται ΜΟΝΟ η προϋπόθεση συμπλήρωσης 40 ετών διαμονής στην Ελλάδα από τα 15 έτη έως τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας καταβολής της σύνταξης.

Δηλαδή η περικοπή, κατά τη γνώμη μου, αφορά μόνο όσους συνταξιοδοτήθηκαν και για την καταβολή της σύνταξης απαιτούνταν όριο ηλικίας και όχι όσους συνταξιοδοτήθηκαν άνευ ορίου ηλικίας, όπως στρατιωτικοί, ένστολοι, τρίτεκνοι κ.λ.π

Υπό αυτό το πρίσμα θεωρώ ότι, το ΓΛΚ κακώς θα περικόψει το ποσό των 384 ευρώ της Εθνικής Σύνταξης κατά τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων, στις παραπάνω κατηγορίες, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το Νόμο….!!!”

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης