Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άποψη ΘΡΑΚΗ
20/06/2017 | 06:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Γιατί δεν πιστεύουμε λέξη απ΄όσα είπε ο Γιλντιρίμ! Τι δείχνει η επίσκεψη στη Θράκη

Γιατί δεν πιστεύουμε λέξη απ΄όσα είπε ο Γιλντιρίμ! Τι δείχνει η επίσκεψη στη Θράκη

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το ενδιαφέρον της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Ελλάδα,δεν ήταν στην Αθήνα, αλλά στη Θράκη.Εκεί που κάθε Τούρκος πρόεδρος,πρωθυπουργός,υπουργός πάει κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα. Οι επισκέψεις δεν είναι “ιδιωτικές” όπως εύκολα βαφτίζονται. Πρόκειται για επίδειξη δύναμης αλλά και για επί τόπου απολογισμό πεπραγμένων όσων εργάζονται και συνεργάζονται με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ αφού μας πληροφόρησε ότι και η Ελλάδα κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο, αναχώρησε για τη Θράκη, όπου είχε βαρύ πρόγραμμα. Πρώτα απ΄ όλα επισκέφθηκε το προξενείο και αμέσως μετά την επιχείρηση-συσκευαστήριο κερασιών του Λεβέντ Σαδίκ στο χωριο Δύμη. Ο Γιλντιρίμ δεν ενδιαφέρεται για τα κεράσια αλλά για τις επιχειρηματικές δρστηριότητες του “υπερκινητικού” υιού του Αχμέτ Σαδίκ. 

Ο Λεβέντ Σαδίκ έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας αρκετές φορές. Όχι τυχαία. Ο τρόπος που κινείται είναι λογικό να προκαλεί καχυποψία και να προκαλεί την πεποίθηση ότι ενεργεί υπό την καθοδήγηση της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ο Λεβέντ Σαδίκ είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας DCD Traiding μέσω της οποίας όπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα της Θράκης “Αντιφωνητής” διακινεί την συνολική παραγωγή βαμβακιού στη περιοχή και πάνω από τη μισή σ΄ όλη την Ελλάδα.

Ο Λεβέντ Σαδίκ πέρυσι ασχολήθηκε με τα καπνά, ως μάνατζερ στην εταιρεία “Μπασμά ΑΕ” του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης. Το σχέδιό του προβλέπει την κατασκευή μιας μονάδας τυποποίησης-μεταποίησης στην Κομοτηνή,μέσω της οποίας όπως λένε θα έχει οικονομικά υπό των έλεγχό του 8.000 οικογένειες.

Αυτό δεν θα ΄ταν απαραίτητα κακό αν ο Λ.Σαδίκ δεν είχε δείξει με πράξεις ότι λειτουργεί διχαστικά. Τελευταίο παράδειγμα το συμπόσιο που συνδιοργάνωσε την Παρασκευή 12 Μαΐου στην Κομοτηνή σε συνεργασία με το τουρκικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Γεωργίας Κτηνοτροφίας,το οποίο προσπαθεί να κατευθύνει τους μουσουλμάνους αγρότες, κτηνοτρόφους και παραγωγούς, ώστε να δημιουργήσουν αυτόνομα σωματεία και να απομονώσουν τους χριστιανούς συναδέλφους τους. Ενδεικτικό των προθέσεων είναι το γεγονός ότι  η εκδήλωση της 12ης Μαίου ανακοινώθηκε στην τουρκική γλώσσα.

Ο οικονομικός έλεγχος της Θράκης

Η Άγκυρα έχει “βαφτίσει” όλους τους μουσουλμάνους “Τούρκους”. Τελείως αυθαίρετα.

Ο οικονομικός έλεγχος της περιοχής είναι ένα από τα μέσα που αξιοποιεί για να διατηρήσει ζωντανό το σχέδιο “τουρκοποίησης” της Θράκης.Ίσως το πιο αποτελεσματικό μέσο.Γι΄ αυτό εδώ και χρόνια έχει ανοίξει τουρκική τράπεζα! Τη ZIRAAT.

Ενώ εμείς εξαφανίσαμε σε  μία νύχτα την δικιά μας ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και επιτρέψαμε στην τουρκική αγροτική τράπεζα ZIRAAT να ανοίξει υποκαταστήματα στην Θράκη και τα Δωδεκάνησα με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται, η συγκεκριμένη τράπεζα χρηματοδοτεί τα εξοπλιστικά προγράμματα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων! Ανάμεσα σ΄ αυτά τα νεότευκτα αρματαγωγά τουρκικής κατασκευής TCG Sancaktar (L403) & TCG Bayraktar (L402)! 

H ZIRAAT δανείζει εύκολα μουσουλμάνους της περιοχής, εγγράφοντας υποθήκες υπέρ του τουρκικού Δημοσίου, οι οποίοι αγοράζουν ακίνητα και χωράφια μέσω πλειστηριασμών των ελληνικών τραπεζών.

Όπως έχει καταγγείλει στη Βουλή,ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος “ακίνητα- φιλέτα στις πόλεις και μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα πεδινά “σφάζονται” από χριστιανούς και αγοράζονται από μουσουλμάνους, πολλοί από τους οποίους δεν κρύβουν τις σχέσεις τους με το προξενείο».

Μετά απ΄ όλα αυτά είναι λίγο παράδοξο να θεωρούμε ότι οι επισκέψεις Τούρκων πολιτικών στη Θράκη είναι “ιδιωτικές επισκέψεις”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης