Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Γερμανικό δικαστήριο λέει όχι στην λογοκρισία Ερντογάν!

Γερμανικό δικαστήριο λέει όχι στην λογοκρισία Ερντογάν!

Το περιφερειακό δικαστήριο της Κολωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέρριψε αίτημα του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιβληθούν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου του γερμανικού εκδοτικού οίκου Άξελ Σπρίνγκερ.

Με τα ασφαλιστικά μέτρα θα απαγορευόταν στον διευθύνοντα σύμβουλο Ματίας Ντέπφνερ να επαναλάβει έναν μειωτικό όρο για τον τούρκο ηγέτη, όμως το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή επικαλούμενο “το δικαίωμα του κατηγορουμένου να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του”, αναφέρεται στη δήλωση.

Ο δικηγόρος του Ερντογάν, ο Ραλφ Χέκερ, είχε δηλώσει στο Ρόιτερς ότι ο πελάτης του ζητάει την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων επειδή ο Ντέπφνερ υποστήριξε το ποίημα που είχε διαβάσει τον Μάρτιο σε τηλεοπτική εκπομπή ο κωμικός Γιαν Μπέμερμαν. Στο ποίημα ο Μπέμερμαν έλεγε πως ο Ερντογάν χτυπάει κορίτσια, βλέπει παιδική πορνογραφία και επιδίδεται σε κτηνοβασία.

Σε ανοικτή επιστολή που είχε δημοσιεύσει τον Απρίλιο στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο Ντέπφνερ εξέφραζε την αλληλεγγύη του προς τον Μπέμερμαν, λέγοντας ότι γέλασε με το ποίημα και υποστηρίζει “με όλη την καρδιά του” αυτά που είπε ο κωμικός.

Πριν από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο Χέκερ είχε πει ότι θα συστήσει στον Ερντογάν να συνεχίσει την προσφυγή του σε ένα ανώτερο γερμανικό δικαστήριο, αν το αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα απορριφθεί, όπως αναμενόταν.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης