Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική
31/01/2016 | 00:13 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Γερμανίδα πρόεδρος κόμματος ζητά “να πυροβολούμε τους πρόσφυγες στα σύνορα”!!!

Γερμανίδα πρόεδρος κόμματος ζητά

Στην Γερμανία η κατάσταση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος ξέφυγε πολύ πιο σύντομα από το αναμενόμενο. Απόψεις πολιτικών γυρνούν τη Γερμανία στις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της DW  η πρόεδρος του κομματος Φραόυκε Πέτρι sε συνέντευξή της προς την εφημερίδα Mannheimer Morgen και απαντώντας στο ερώτημα, πώς θα πρέπει να αντιδράσει ένας αστυνομικός στα σύνορα, όταν οι πρόσφυγες εισέρχονται παρανόμως στη χώρα, η Πέτρι δηλώνει τα εξής: “Θα πρέπει να αποτρέψει την παράνομη είσοδο στα σύνορα, στην ανάγκη θα πρέπει να κάνει χρήση του όπλου του. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Κανένας αστυνομικός δεν θέλει να πυροβολήσει έναν πρόσφυγα. Αλλά η χρήση όπλου αποτελεί την έσχατη λύση”.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συγκυβερνώντων σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν δήλωσε ότι η πρόταση Πέτρι θυμίζει τη διαταγή του καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας να πυροβολούνται πάραυτα όσοι προσπαθούν να διαφύγουν στη Δύση υπερπηδώντας το Τείχος. “Ο τελευταίος γερμανός πολιτικός που ήθελε να πυροβολήσει πρόσφυγες ήταν ο Έριχ Χόνεκερ” τόνισε χαρακτηριστικά ο Όπερμαν. Σε παρόμοιο ύφος η προειδοποίηση από τον πρώην πρόεδρο του γερμανικού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Τίρζε: “Η Πέτρι έχει μεγαλώσει στην Ανατολική Γερμανία και γνωρίζει πολύ καλά τί σημαίνουν οι πυροβολισμοί στα σύνορα”. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα εσωτερικής πολιτικής Φόλκερ Μπεκ δηλώνει ότι με αυτή τη δήλωση “η AfD αποδεικνύει ότι έχει κηρύξει πόλεμο στο κράτος δικαίου” και ότι “είναι πραγματικά επικίνδυνη”. “Απάνθρωπη, πρωτόγονη και αντιδημοκρατική” χαρακτηρίζει τη δήλωση Πέτρι ο Γιαν Κόρτε, αντιπρόεδρος της ΚΟ του Κόμματος της Αριστεράς στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Τέλος, ο Ντίτερ Ντομπρόφσκι, πρόεδρος της “Ένωσης Θυμάτων της Κομμουνιστικής Τυραννίας” (UOKG) εκτιμά ότι η κυρία Πέτρι “προφανώς είναι πνευματικά διαταραγμένη”.

Στη συζήτηση παρενέβη το βράδυ του Σαββάτου και το γερμανικό σωματείο των αστυνομικών υπαλλήλων (GdP). “Κανείς γερμανός αστυνομικός δεν πρόκειται να πυροβολήσει πρόσφυγες” ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπός του Γιεργκ Ράντεκ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι δηλώσεις Πέτρι δεν ανταποκρίνονται καν στην πραγματικότητα, καθώς “σε κανένα σημείο του νόμου δεν προβλέπεται ότι η εισδοχή προσφύγων αποτρέπεται με τη χρήση όπλου”. Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων υποστηρίζει μάλιστα ότι “όποιος προτείνει έναν τόσο ακραίο τρόπο αντίδρασης, προφανώς θέλει να υποσκάψει το κράτος δικαίου και να καταστήσει την αστυνομία όργανο των επιδιώξεών του. Κάτι τέτοιο έχει ήδη συμβεί παλαιότερα στην ιστορία της Γερμανία και δεν θέλουμε να ξανασυμβεί ποτέ πια”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης