Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Γερμανία και Τουρκία μας “δουλεύουν” στο θέμα του προσφυγικού! Τι δήλωσε η Μέρκελ από την Άγκυρα

Γερμανία και Τουρκία μας

Στο Αιγαίο άνθρωποι κάθε ώρα πνίγονται ,μικρά παιδιά χάνονται αλλά Βερολίνο και Άγκυρα έχουν βαλθεί να δικαιώσουν όσους υποσηρίζουν ότι δεν βάζουν τίποτα πάνω από τα συμφέροντά τους.

Η επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία με βασικό θέμα στην ατζέντα της το προσφυγικό κατέληξε ξανά στο γνωστό παραμύθι “περί φύλαξης εξωτερικών συνόρων” . Με την Μέρκελ μάλιστα να υποστηρίζει ότι εξετάζονται τρόποι ενίσχυσης της …τουρκικής ακτοφυλακής. Την ίδια περίπου ώρα από την Αθήνα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έκανε την απλούστατη πρόταση: με δεδομένο ότι η Τουρκία θα εισπράξει 3 δις από την ΕΕ είναι υποχρεωμένη να δεχτεί επιχειρήσεις της Frontex στα χωρικά της ύδατα, ώστε να “αναχαιτίζονται” άμεσα τα δουλεμπορικά.

Τι δήλωσε η Μέρκελ από την Τουρκία; Ότι οι δυο χώρες θα ζητήσουν εντός της εβδομάδας κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τη βοήθεια της συμμαχίας για καλύτερη επιτήρηση στο Αιγαίο και στα τουρκοσυριακά σύνορα. «Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για μια πιο αποτελεσματική χρήση των μηχανισμών επιτήρησης και ελέγχου στα σύνορα Συρίας-Toυρκίας και στο Αιγαίο», δήλωσε ο κ. Νταβούτoγλου. Η κ. Μέρκελ είπε ότι η Γερμανία θα πράξει ό,τι της αναλογεί για το προσφυγικό. «Μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος» είπε, «λαμβάνουν χώρα παράνομες μεταναστευτικές ροές. Πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τις Δυνάμεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής; Μπορεί να γίνει μια κοινή επέμβαση; Αυτά συζητήσαμε. Στο ζήτημα της παρακολούθησης και του ελέγχου θα πρέπει να παρασχεθεί υποστήριξη προς τις Δυνάμεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Θέλουμε να δώσουμε δυνατότητες μετανάστευσης δια της νομίμου οδού. Θέλουμε να παράσχουμε υποστήριξη στις συμφωνίες επαναπροώθησης μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κ. Μέρκελ δήλωσε επίσης ότι νιώθει αποτροπιασμό για την τραγωδία των Σύρων που είναι εγκλωβισμένοι στα τουρκοσυριακά σύνορα, καταγγέλλοντας την Ρωσία για τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι.

Η Μέρκελ συναντήθηκε και με  τον Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο, όπου οι δύο ηγέτες είχαν συνάντηση περίπου μιας ώρας χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης