Υποστηριξε το militaire

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ: Οι εκδηλώσεις του ΥΠΕΘΑ και το βίντεό του

Militaire News

Για πρώτη φορά το ΥΠΕΘΑ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων.

 Όπως ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος:

“Από τις 17 έως τις 22 Μαΐου 2016 πραγματοποιείται η φωτοιστορική έκθεση του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη, ο οποίος μας τιμά σήμερα με την παρουσία του, στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα», με ντοκουμέντα από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Μια λαμπρή καλλιτεχνική και ιστορική δουλειά που διατηρεί άσβεστες τις μνήμες της Ιστορίας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θυμίζοντάς μας τα δεινά τους και τις θυσίες τους. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Φωτιάδη για τη διάθεση αυτών των πολύτιμων ιστορικών ντοκουμέντων.

 Το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, με την εκδήλωση που θα ξεκινήσει στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 11:00 και θα κορυφωθεί στις 20:30 της ίδιας ημέρας στους Στύλους Ολυμπίου Διός, τιμούμε τους Έλληνες του Πόντου συνεχίζοντας την παράδοση και τον πολιτισμό τους με τη συμμετοχή των επόμενων γενεών που διατηρούν τις ποντιακές ρίζες τους και την κληρονομιά τους. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν εξέχουσες προσωπικότητες των Ποντίων και των Αρμενίων.

 Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, εδώ, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα υποδεχθούμε με τις οφειλόμενες τιμές αρχηγού κράτους την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, σύμβολο της Ορθοδοξίας και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Ίδρυμα της Παναγίας Σουμελά, τον Πρόεδρο κ. Τανιμανίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο που μας διέθεσαν αυτό το υπέρτατο σύμβολο της Ορθοδοξίας, ένα θρησκευτικό κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας, το οποίο θα είναι στη διάθεση του κοινού. Για πρώτη φορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα είναι ανοικτές οι πόρτες για τους πολίτες που επιθυμούν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

 Θέλω να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα τρία Γενικά Επιτελεία για όλη τη σκληρή δουλειά που έκαναν αυτές τις ημέρες για την προετοιμασία των εκδηλώσεων. Να ευχαριστήσω την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων, την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χαμασκαΐν» για τη συνολική συνεισφορά τους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στους Στύλους Ολυμπίου Διός, αλλά και όλους τους Έλληνες του Πόντου που με το δικό τους τρόπο είτε μέσω οργανώσεων είτε ατομικά συνέβαλαν στην προετοιμασία των εκδηλώσεων.

 Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τη σκηνοθέτιδα της εκδήλωσης κ. Σοφία Σπυράτου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Ηλία Υφαντίδη και τον παραγωγό κ. Φάνη Συναδινό, καθώς και όλους τους καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετέχουν όλοι αφιλοκερδώς στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στους Στύλους Ολυμπίου Διός και ιδιαίτερα τον Αντώνη Καλογιάννη ο οποίος θα μας τιμήσει με τη συμμετοχή του.

 Όπως γίνεται κάθε χρόνο, η Προεδρική Φρουρά, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, θα φορά τις προβλεπόμενες παραδοσιακές ποντιακές στολές και παράλληλα θα υποδεχθεί εδώ την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

 Το γενικό συντονισμό των εκδηλώσεων έχει ο Σμήναρχος (Ι) Δημοσθένης Γεωργιάδης”.

Το βίντεο για τις εκδηλώσεις του ΥΠΕΘΑ.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης