Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Γενοκτονία Ποντίων: Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για τον Φίλη που “έφαγε” μήνυση από απόστρατο!

Γενοκτονία Ποντίων: Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για τον Φίλη που

“Κόλαση” με τις δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν και στην Αθήνα απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργού Παιδείας.

Οι Τούρκοι δεν άφησαν χαμένη την ευκαιρία που τους πρόσφερε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η SABAH στο πρωτοσέλιδο αναφέρει ότι ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, Νίκος Φίλης, δήλωσε : «Είναι λάθος να λέγεται ότι οι Πόντιοι υπέστησαν γενοκτονία από τους Τούρκους». Το δημοσίευμα, συνεχίζει στις εσωτερικές σελίδες και αναφέρει: «Ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας λέγοντας ότι Οι Τούρκοι δεν έκαναν γενοκτονία στους Πόντιους, προκάλεσε τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης και ποντιακών συλλόγων».

Και προσθέτει : Ο Φίλης, πρώην δημοσιογράφος, είπε : «Είναι από επιστημονική άποψη λάθος ο ισχυρισμός ότι οι Τούρκοι πραγματοποίησαν γενοκτονία των Ποντίων. Το 1919, άτακτος στρατός σκότωσε άτομα, αλλά αυτό δεν είναι γενοκτονία. Μοιραζόμαστε τον πόνο τους και μνημονεύουμε τα θύματα με σεβασμό».

Μήνυση από αξιωματικό.

Μηνυτήρια αναφορά για την Γενοκτονία των Ποντίων κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ Παναγιώτης Σταμάτης.

Μ΄ αυτή ζητά “την άμεση και επείγουσα ποινική διερεύνηση του θέματος προκειμένου να ταυτοποιηθούν και εξατομικευτούν οι διαφαινόμενες ως τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις και να υποστούν οι υπόλογοι την κατά νόμο τιμωρία τους.
Επιπλέον δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής για όλα τα αδικήματα που συρρέουν από τα μηνυόμενα, για την αποκατάσταση της βλάβης, για την υποστήριξη της κατηγορίας και για χρηματική ικανοποίηση  (44) ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης επελθούσας σε εμένα από τις εν λόγω πράξεις.
Κατόπιν όλων των  ανωτέρω εκφράζω την άποψη ότι συντρέχουν οι αναγκαίες εκείνες ενδείξεις διάπραξης αξιόποινων πράξεων, σε τέτοιο βαθμό βεβαιότητας ώστε να επιβάλλεται η ποινική τους τεκμηρίωση και δίωξη.
Μετά ταύτα υφισταμένων κατά την κρίση Σας των νομίμων προϋποθέσεων, την διαβίβαση αμελλητί,  στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με το Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης